kbkak Napisano 31 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2003 Jakim środkiem potraktować lufę dp28 żeby odkręcić lejek? Spryskałem go już środkiem A88 do min. zapieczonych śrób, teraz moczy się w roztworze octu z solą. Czy ktoś zna jakiś dobry (najlepiej wyprubowany) sposób? Lejek jest naprawdę mocno zapieczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbkak Napisano 31 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2003 I jeszcze jedno: elektroliza odpada, nie mam pojemnika który zmieściłby całego dp28, właśnie dlatego najpierw chcę odkręcić lejek. Elektroliza potem.Z góry dzięki wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 31 Grudzień 2003 Share Napisano 31 Grudzień 2003 A gdyby spróbować zanurzyć w elektrolicie tylko część, którą chesz odkręcić?PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Grudzień 2003 Share Napisano 31 Grudzień 2003 mozna rozgzac do czerwonosci w ogniu wtedy powinien sie odkrecic,lecz taka metoda ma wade metal sie rozhartowywuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 Witam , jest to standardowy problem dotyczący dykty.... Ten lejek jest na bardzo drobnozwojnym gwincie którego odkręcenie jest bardzo trudne . Moja metoda :1/ Żaba hydrauliczna , imadło ślusarskie , rura około 1,5 metra i na chama .....zawsze działa , tylko strasznie ciężko sie kręci, i gwint się nagrzewa ...żeby się nie zapiekł na amen proponuję co kilka obrotów psikać wd 40.2/ metoda druga to palnik acetylenowy i grzać , a potem na chama ....nie wolno przesadzić bo można przytopić ten gwint ( pamiętajmu że jest cieniutki :-((((()Powodzenia PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polzin Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 CZESC!Proponuję mniej radykalne postepowanie...Palnik gazowy i grzac powoli, następnie szybko hartowac w oleju z proszkiem grafitowym (uwaga moze sie zapalic).po kilku razach imadełko i nie klucz rurowy bo kaleczy powierzchnie - działa na gwizdki od MG.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.