kbkak Napisano 31 Grudzień 2003 Autor Napisano 31 Grudzień 2003 Jakim środkiem potraktować lufę dp28 żeby odkręcić lejek? Spryskałem go już środkiem A88 do min. zapieczonych śrób, teraz moczy się w roztworze octu z solą. Czy ktoś zna jakiś dobry (najlepiej wyprubowany) sposób? Lejek jest naprawdę mocno zapieczony.
kbkak Napisano 31 Grudzień 2003 Autor Napisano 31 Grudzień 2003 I jeszcze jedno: elektroliza odpada, nie mam pojemnika który zmieściłby całego dp28, właśnie dlatego najpierw chcę odkręcić lejek. Elektroliza potem.Z góry dzięki wszystkim.
krzysiek Napisano 31 Grudzień 2003 Napisano 31 Grudzień 2003 A gdyby spróbować zanurzyć w elektrolicie tylko część, którą chesz odkręcić?PozdrawiamKrzysiek
Gość Napisano 31 Grudzień 2003 Napisano 31 Grudzień 2003 mozna rozgzac do czerwonosci w ogniu wtedy powinien sie odkrecic,lecz taka metoda ma wade metal sie rozhartowywuje
PATRON Napisano 5 Styczeń 2004 Napisano 5 Styczeń 2004 Witam , jest to standardowy problem dotyczący dykty.... Ten lejek jest na bardzo drobnozwojnym gwincie którego odkręcenie jest bardzo trudne . Moja metoda :1/ Żaba hydrauliczna , imadło ślusarskie , rura około 1,5 metra i na chama .....zawsze działa , tylko strasznie ciężko sie kręci, i gwint się nagrzewa ...żeby się nie zapiekł na amen proponuję co kilka obrotów psikać wd 40.2/ metoda druga to palnik acetylenowy i grzać , a potem na chama ....nie wolno przesadzić bo można przytopić ten gwint ( pamiętajmu że jest cieniutki :-((((()Powodzenia PATRON
polzin Napisano 7 Styczeń 2004 Napisano 7 Styczeń 2004 CZESC!Proponuję mniej radykalne postepowanie...Palnik gazowy i grzac powoli, następnie szybko hartowac w oleju z proszkiem grafitowym (uwaga moze sie zapalic).po kilku razach imadełko i nie klucz rurowy bo kaleczy powierzchnie - działa na gwizdki od MG....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.