Skocz do zawartości

Zapieczony tłumik płomieni dp28

kbkak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jakim środkiem potraktować lufę dp28 żeby odkręcić lejek? Spryskałem go już środkiem A88 do min. zapieczonych śrób, teraz moczy się w roztworze octu z solą. Czy ktoś zna jakiś dobry (najlepiej wyprubowany) sposób? Lejek jest naprawdę mocno zapieczony.
Napisano
I jeszcze jedno: elektroliza odpada, nie mam pojemnika który zmieściłby całego dp28, właśnie dlatego najpierw chcę odkręcić lejek. Elektroliza potem.

Z góry dzięki wszystkim.
Napisano
mozna rozgzac do czerwonosci w ogniu wtedy powinien sie odkrecic,lecz taka metoda ma wade metal sie rozhartowywuje
Napisano
Witam ,
jest to standardowy problem dotyczący dykty.... Ten lejek jest na bardzo drobnozwojnym gwincie którego odkręcenie jest bardzo trudne . Moja metoda :
1/ Żaba hydrauliczna , imadło ślusarskie , rura około 1,5 metra i na chama .....zawsze działa , tylko strasznie ciężko sie kręci, i gwint się nagrzewa ...żeby się nie zapiekł na amen proponuję co kilka obrotów psikać wd 40.
2/ metoda druga to palnik acetylenowy i grzać , a potem na chama ....nie wolno przesadzić bo można przytopić ten gwint ( pamiętajmu że jest cieniutki :-((((()

Powodzenia

PATRON
Napisano
CZESC!
Proponuję mniej radykalne postepowanie...
Palnik gazowy i grzac powoli, następnie szybko hartowac w oleju z proszkiem grafitowym (uwaga moze sie zapalic).
po kilku razach imadełko i nie klucz rurowy bo kaleczy powierzchnie - działa na gwizdki od MG....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie