mikipad Napisano 6 Listopad 2007 Autor Napisano 6 Listopad 2007 Witam, w znalezionej skrzynce na granaty moździerzoweGr W 34 znajdują się trzy podełka. Czy wiecie może co to jest i do czego służy ?Pozdrawiam mikipad
mikipad Napisano 6 Listopad 2007 Autor Napisano 6 Listopad 2007 Zawartość - w każdym pudełku po 3 sztuki
mietek Napisano 6 Listopad 2007 Napisano 6 Listopad 2007 Dodatkowe ladunki miotajace zakladane na lotki, w srodku proch.
mikipad Napisano 6 Listopad 2007 Autor Napisano 6 Listopad 2007 Dzięki mietek, toś mnie przestraszył. Skrzynkę kupiłem od gościa który wiózł wózkiem złom do skupu. Była zaamknięta a co było w środku odkryłem dopiero w domu. Rdza nie pozwoliła jej otworzyć na ulicy. Zostawiłem sobie okrągłe pudełka i skrzynię, ładunków mimo że już ciemno pozbyłem się natychmiast.Przy okazji mam pytanie, w jaki sposób i w jakim celu stosowano dodatkowe ładunki. Jeśli znasz link do tematu poproszę.Pozdrawiam mikipad
Szczur Napisano 6 Listopad 2007 Napisano 6 Listopad 2007 skrzynka na 3 szt niemieckich pocisków moździerzowych 8 cm Wgr. Dodatkowe ładunki [Teilkart.] stosowano po to, aby zwiększyć zasięg pocisku. http://images24.fotosik.pl/108/651466c87e017cd1.jpg
MK Napisano 6 Listopad 2007 Napisano 6 Listopad 2007 Wszystko zostało już powiedziane, ja jeszcze zarzucam fotkę, jak to wyglądało w praktyce.
Pytanie
mikipad
Witam, w znalezionej skrzynce na granaty moździerzowe
Gr W 34 znajdują się trzy podełka. Czy wiecie może co to jest i do czego służy ?
Pozdrawiam mikipad
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.