Gość Napisano 31 Grudzień 2003 Share Napisano 31 Grudzień 2003 czy ktoś pomoże mi przy identyfikacji tego krzyzyka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekN3 Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 no i wszystko jasne, to jest jednak łańcuszek do zegarka kieszonkowego, ozdobiony orderem" czerwonego orła, Pour le Merite i św. Jana, tajemnice rozwikłał Andreas M. Schulze Ising z medalnet.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekN3 Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 krzyzyk wraz z dodatkami przywędrował jako całość z Rosji, łańcuszek łączący wszystkie 3 elementy jest wykonany z tego samego materiału, czy zbliżenie przywieszek coś by pomogło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 Też mi to czuć carską rosją, wygląda jak miniaturka Krzyża św. Jerzego ale ten orzełek w środku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 Od zegarka to nie jest. Może wrzucisz jeszcze inne fotki, bo na pierwszym zdjęciu jest to coś mocno splątane.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Grudzień 2003 Share Napisano 31 Grudzień 2003 czy ktoś pomoże mi przy identyfikacji tego krzyzyka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Grudzień 2003 Share Napisano 31 Grudzień 2003 coś mam klopot z dodaniem zdjęcia :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekN3 Napisano 31 Grudzień 2003 Share Napisano 31 Grudzień 2003 teraz powinno się udać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 31 Grudzień 2003 Share Napisano 31 Grudzień 2003 A można zbliżenie orła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beyo Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 Wygląda na dość nieudolną kopię pruskiego Orderu Czerwonego Orła klasy 2 lub 3 - bardzo wysokiego odznaczenia wręczanego bodajże w latach 1854-1918. Te miniaturki po bokach wzorowane są na jeszcze wyższym pruskim orderze Pour le Merite.A jakie są wymiary tego krzyża? Bo może też to być miniaturka (choć o takich nie słyszałem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beyo Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 Raczej przydałoby się zbliżenie drugiej strony krzyża. To może bardzo wiele wyjaśnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekN3 Napisano 1 Styczeń 2004 Share Napisano 1 Styczeń 2004 oto zbliżenie krzyzyka, sugestie były różne np. że to coś z carskiej Rosji lub łańcuszek do zegarka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.