Skocz do zawartości

Stanislawow

Gość jotka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Interesuje mnie obiekt w miejscowosci Stanislawow na Pogorzu Kaczawskim, pomiedzy jaworem a Złototyją. czy ktos cos wie na jego temat ?

jotka
Napisano
naprawde nikt nic nie wie o kompleksie lacznosciowym w Stanislawowie ?????
Napisano
z tego co ja wiem ale niewiem na ile to jest prawdziwe z tamtąd były wysyłane meldunki i rozkazy do wszystkich ubotów obiekt zachował sie w doskonałym stanie {budynek halowy podpiwniczony konstrukcja żelbetowa } piękne miejsce zwłaszcza panorama gdy ogląda się okolice z góry jeżeli myślimy o tym samym miejscu to bodajże w 1997 r grasował tam klub poszukiwaczy skarbów pana stojaka także odsyłam do niego pozdrawiam marecki
Napisano
Obiekt zachowal sie, ale nie jest w idealnym stanie. Miejscowi i przyjezdni starają sie go zniszczyc. Wszystko co nie jest z betonu, poddaje sie wandalizmowi. czesc budynkow jest juz zawalona. tez slyszlam o poteznej radiostacji. Podstawy pod maszty betonowe jeszcze stoją. Obok maly szalas" PTTK (Zygmuntowka ???), czy adaptowany z jakiegos niemieckiego budynku ?

Wolalbym jakies inne zrodlo informacji niz zaproponowane
:(

jotka
Napisano
tak tak wszystko niszczą i dewastują ostatnio to chyba nasza wizytówka co do żródeł to pozostają archiwa niemieckie tam pan anpewno wszystko znajdzie pozdrawiam i życzę powodzenia
marecki
Napisano
jest to park krajobrazowy -- z wykrywką problem , były dość ciężkie walki w 1945 , koledzy z Lubina dość mocno przetrzepali teren ale słyszałem że są kłopoty z miejscowymi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie