thomson Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 Koledzy mam pytanie jak mozna szybko wyczyścic luski mosiężne. Chodzi mi o jakiś srodek chemiczny lub cos takiego. Bardzo proszę o poradę.Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 poszukaj w wyszukiwarce, było już o tym pełno razy.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 Powtarzam. Pasta polerska , szmata , śruba i wertarka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 3 Listopad 2007 Autor Share Napisano 3 Listopad 2007 moze znaczie chemiczne srodki zeby wyczyscic mosiądz???????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 3 Listopad 2007 Share Napisano 3 Listopad 2007 Halo, ziemia do thomsona, czytałeś co napisałem? WYSZUKIWARKA!!! znajdziesz i o kwasku cytrynowym i o occie, i o elektrolicie. Przekonasz się, że samo to jest dziadostwem, trzeba nieco mechanicznie popracować.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekzzr Napisano 6 Listopad 2007 Share Napisano 6 Listopad 2007 Witam.Ja najpierw moczę w CILICIE(kamień i rdza),potem pod wodą wstępnie czyszcze gąbką do naczyń(tą ostrą stroną),po wyschnięciu czyszczę drimelkiem(taka mała szlifiereczka wysoko obrot)najpierw szczotką drucianą potem można też poprawić miedzianą dla lepszego efektu.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1 Napisano 6 Listopad 2007 Share Napisano 6 Listopad 2007 Można dorzucić jeszcze moczenie w ok. 15% NH4OH (zasada amonowa)- czas moczenia zależy od stanu powierchni, usuwa naloty korozyjne, ułatwia czyszczenie mechaniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.