thomson Napisano 2 Listopad 2007 Autor Napisano 2 Listopad 2007 Koledzy mam pytanie jak mozna szybko wyczyścic luski mosiężne. Chodzi mi o jakiś srodek chemiczny lub cos takiego. Bardzo proszę o poradę.Z góry dziękuje.
MK Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 poszukaj w wyszukiwarce, było już o tym pełno razy.Pozdrawiam
to17071990 Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 Powtarzam. Pasta polerska , szmata , śruba i wertarka
thomson Napisano 3 Listopad 2007 Autor Napisano 3 Listopad 2007 moze znaczie chemiczne srodki zeby wyczyscic mosiądz????????
MK Napisano 3 Listopad 2007 Napisano 3 Listopad 2007 Halo, ziemia do thomsona, czytałeś co napisałem? WYSZUKIWARKA!!! znajdziesz i o kwasku cytrynowym i o occie, i o elektrolicie. Przekonasz się, że samo to jest dziadostwem, trzeba nieco mechanicznie popracować.Pozdrawiam
krzysiekzzr Napisano 6 Listopad 2007 Napisano 6 Listopad 2007 Witam.Ja najpierw moczę w CILICIE(kamień i rdza),potem pod wodą wstępnie czyszcze gąbką do naczyń(tą ostrą stroną),po wyschnięciu czyszczę drimelkiem(taka mała szlifiereczka wysoko obrot)najpierw szczotką drucianą potem można też poprawić miedzianą dla lepszego efektu.Pozdrawiam.
greg1 Napisano 6 Listopad 2007 Napisano 6 Listopad 2007 Można dorzucić jeszcze moczenie w ok. 15% NH4OH (zasada amonowa)- czas moczenia zależy od stanu powierchni, usuwa naloty korozyjne, ułatwia czyszczenie mechaniczne.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.