wojpo7 Napisano 29 Październik 2007 Autor Napisano 29 Październik 2007 znaleziona przy okopie - od czego może być - dużo pomoże tłumaczenie napisu na niej ( niestety ja nie zanm rosyjskiego ) prosze o pomoc wymiary 30cm x 35 cm
wojpo7 Napisano 29 Październik 2007 Autor Napisano 29 Październik 2007 oto lepsze fotki - na rogach małe zasówki
zdzich_majewski Napisano 29 Październik 2007 Napisano 29 Październik 2007 **Przy załadunku bomb mniej (niż)50 kg podłącz do luków(bombowych)słabsze sprężyny. Ot i cała poezja.Zdzich
wojpo7 Napisano 29 Październik 2007 Autor Napisano 29 Październik 2007 czyli pokrywa jakiejś skrzyneczki z bombkami????? czy coś innego?
zdzich_majewski Napisano 29 Październik 2007 Napisano 29 Październik 2007 **Przetłumaczyłem napis w dosłownym słowa znaczeniu,detal widoczny na zdjęciu muszą zidentyfikować koledzy z forum.Jeśli będzie potrzeba tłumaczyć coś z cyrlicy to proszę śmiało pisać na meila.Zdzich
szajko Napisano 29 Październik 2007 Napisano 29 Październik 2007 Instrukcja załadunku bomb do luków bombowych samolotu.Przy załadunku bomb o wadze mniejszej niż 50 kg, do połączonych luków bombowych, słabe sprężyny" Tak dosłownie brzmi. Może ktoś obeznany bardziej z wojennorosyjskim zrobi to lepiej, mnie wyszło tak.szajko
HD1940 Napisano 29 Październik 2007 Napisano 29 Październik 2007 szajko napisał: Instrukcja załadunku bomb do luków bombowych samolotu.Przy załadunku bomb o wadze mniejszej niż 50 kg, do połączonych luków bombowych, słabe sprężyny" Tak dosłownie brzmi. Może ktoś obeznany bardziej z wojennorosyjskim zrobi to lepiej, mnie wyszło tak.szajkoChyba jednak sens napisu jest nieco inny. Powinno być: Przy załadunku bomb mniej niż 50 kg. podłącz do luków bombowych słabsze sprężyny".pozdrawiam
wojpo7 Napisano 29 Październik 2007 Autor Napisano 29 Październik 2007 dzięki wszystkim za tłumaczenie jednak nadal nie wiem od czego jet ta płyta - czy to resztki jakiejś skrzynki czy cos innego?
wojpo7 Napisano 29 Październik 2007 Autor Napisano 29 Październik 2007 dzięki wszystkim za tłumaczenie jednak nadal nie wiem od czego jet ta płyta - czy to resztki jakiejś skrzynki czy cos innego?
Pytanie
wojpo7
znaleziona przy okopie - od czego może być - dużo pomoże tłumaczenie napisu na niej ( niestety ja nie zanm rosyjskiego ) prosze o pomoc
wymiary 30cm x 35 cm
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.