danieloff Napisano 29 Grudzień 2003 Autor Napisano 29 Grudzień 2003 Co o tym myślicie - czy to rzeczywiście numery z obozu koncentracyjnego? Jeżeli tak, to mam mieszane uczucia co do tej aukcji.. Wydaje mi się jednak, ze mogą to być cyfry do znakowania zwierząt (świń, krów itp.)http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19033201
bjar_1 Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 Widziałem tą aukcje kilka dni temu - jak dla mnie to ściema. Mogą to być znaczniki do znaczenia drzew w lesie (nagrzewało się je do czerwoności).Zresztą w obozach znaczniki to były cyfry utworzone z dziesiątek igieł ,uderzano tym w ciało ,igły się wbijały ,a ranę zasmarowywano tuszem.bjar_1
Gość Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 tak te wyglądaja jak do znaczenia wieprzowiny......
bjar_1 Napisano 29 Grudzień 2003 Napisano 29 Grudzień 2003 Cóż... Poprostu ktoś chce zarobić na badziewiu i wymyślił sobie rodowód tych cyferek...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.