Skocz do zawartości
  • 0

Karabinek

Udet

Pytanie

Napisano
Chcialbym zwrócić sie o pomoc do znawców broni niemieckiej w identyfikacji karabinu mego kolegi.
Najprawdopodobniej jest to karabin niemiecki. Podobny na pierwszy rzut oka do stg44 jednak jest to cos innego i większego - ma dluzsza lufe.

Niestety nie moge zamiescic tu jego zdjec, wiec sa one do przeslania mailem. Zainteresowanym podaje mój adres: hati_fnati@o2.pl

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Uwaga strzelam!!:))To zapewne Gewehr 43, niemiecki karabin automatyczny .Jak rozumiem jest bez drewna:-)) Cecha charakterystyczna, taka na pierwsyz rzut oka, to okragle otwory nad spustem, mowiac bardzo niefachowym jezykiem ( bo znow ktos sie czepi:> Juz slyszalem o takich przypadkach mylenia go z Stg 44, wiec zgqduje, ze to to:))
Napisano
a ja sadfze ze t oczysta prowoacja, neidawno pisalismy, czy ktos takie cos jak stg43 znalazl, teraz pojawia sie osoba, co oczywoscie znalazla, nie wie tylko co
Napisano
no wiesz, podobny na pierwszy rzut oka do stg44" no nie wiem w czym moze byc gietka podobna do szturma, poza tym samym kalibrem i troszke podobna muszka wraz z obsada :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie