domini Napisano 23 Październik 2007 Autor Share Napisano 23 Październik 2007 Witam wszystkich.Z tego co się orientuje na forum nie było jeszcze wątku w którym każdy mógł by pochwalić się swoimi pieczątkami. Tak wiec chce go stworzyć i dać wam możliwość pochwalenia się swoimi fantami przed całą społecznością forum.Zachęcam do wrzucania fotek Waszych fantów, ale nie tylko mile widziane wszystko co dotyczy pieczęci lakowych.dobrze by było jakby każdy opisał swoje znalezisko jeśli jest oczywiście w stanie, bo zdaje sobie sprawę z tego że pieczątki są pojedyncze, i najczęściej nie da się o ich właścicielach nic powiedzieć.Tak więc zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domini Napisano 23 Październik 2007 Autor Share Napisano 23 Październik 2007 zacznę od swoich kilku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domini Napisano 23 Październik 2007 Autor Share Napisano 23 Październik 2007 Paint ten wspaniały program dał nam możliwość przeżucania obrazu w poziomie i tym oto sposobem otrzymujemy taki obraz który zostawia pieczątka w laku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domini Napisano 23 Październik 2007 Autor Share Napisano 23 Październik 2007 Ta jest dosyć ciekawa poniewarz wykonana z ołowiu co nie jest chyba zbyt popularne wśród pieczątek, oraz dlatego że w zagłębieniach pozostały jeszcze resztki orginalnego laku, niestety pieczątka w stnie destruk" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domini Napisano 23 Październik 2007 Autor Share Napisano 23 Październik 2007 Taka też się trafiła.. zwykła prosta tylko z inicjałami.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domini Napisano 23 Październik 2007 Autor Share Napisano 23 Październik 2007 a takie odbicie daje w laku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domini Napisano 23 Październik 2007 Autor Share Napisano 23 Październik 2007 moja najładniejsza :Pliście palmy otaczające herb wskazywały by na przełom XVIII i XIXw-tak wyczytałem w opisie innej pieczątki na allegro.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domini Napisano 23 Październik 2007 Autor Share Napisano 23 Październik 2007 I taką też mam, równiez herbowa ale stan nie jest zadowalający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domini Napisano 23 Październik 2007 Autor Share Napisano 23 Październik 2007 Pusta się też trafiła, chyba nie pasowało coś rzemieślnikowi i ją wyrzucił, albo porostu zgubił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domini Napisano 23 Październik 2007 Autor Share Napisano 23 Październik 2007 A tak prezętuja się ich uchwyty/rączki/profile.To już wszystkie moje pieczęcie teraz czekam i zachęcam do tego, abyście pochwalil sie swoimi:)Pozdro, Domini Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 Bardzo interesujący temat.Pieczątka- no id. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 Z monogramem. Te są raczej niemożliwe do identyfikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 Odbicie ołowianej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 Nie wiem czy to lakowa, ale w tuszu nie da się odbić.Ps. jakby ktoś chciał się pozbyć" pieczątek to chętnie się wymienie/kupię;) Jak coś to priv.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabol Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 WITAMMoze i ja dodam swoja pieczache. Piecztka raczej zydowska, zwiazana z przemyslem piwnym hahaha jak widac oraz nazwisko wlasciciela.[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7d33a6994b69cef8][IMG]http://images31.fotosik.pl/14/7d33a6994b69cef8m.jpg[/IMG][/URL][URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=2ce8ade923c6b519][IMG]http://images33.fotosik.pl/11/2ce8ade923c6b519m.jpg[/IMG][/URL]POZDRAWIAM JABOL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabol Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 Przepraszam chcialem dobrze a tu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabol Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 POZDRAWIAM !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domini Napisano 23 Październik 2007 Autor Share Napisano 23 Październik 2007 No Panowie, nie spodziewałem się że wątek będzie się cieszył odrazu takim zainteresowaniem :PLiczę jednak na to, że to dopiero początek i temat będzie sie systematycznie rozwijał.P.S Fiodor jestem pełen podziwu dla Twojej pieczątki, pierwszy raz widzę taką, czyli herbową z prawdziwego zdażenia :)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 Fiodor,myślę że w internecie można znależć pasjonatów sprawami herbowymi,tam ci na pewno ktoś w identyfikacji pomoże, znajdka przepiękna,więc warto zidentyfikować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabol Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 WITAMDomini napisz do mnie moze co machniem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 Fiodor,no to masz holender zagwozdkę..mając coś takiego i bez id...Ze swojej strony-napisałem do jednej z instytucji Żydowskich-w sprawie mego gmerka,jak dostanę jakąś odpowiedż-to napiszę tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 ..ach i jeszcze Fiodor jedno,holender,wyobrażnia podpowiada mi do Twej pieczęci jakichś Szwedów w Potopie czy Napoleona w drodze na Moskwę...to może być piękna historia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domini Napisano 23 Październik 2007 Autor Share Napisano 23 Październik 2007 Holender daj (jak możesz) namiary na tą instytucje to i ja zasięgnę rady na temat mojeg gmerka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.