globusik1 Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 Witam serdecznie oto kolejny bajer z mojego strychu Maska przeciw gazowa polskiej produkcji najprawdopodobniej z 1939 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
globusik1 Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 cd. instrukcja obsługi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
globusik1 Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 cd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
globusik1 Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 cd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 Mam taka samą. To faktycznie polska maska produkowana przed wojną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 Witam.Popularna w okresie międzywojennym maska typu RSC. Używana powszechnie przez ludność cywilną, a także kawalerię. Jeżeli się mylę, to proszę mnie poprawić.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 Owszem, zgadza się :)Dokładniej to polska maska wz24, tak zwana RSC, zrobiona na bazie maski francuskiejTa puszka jest w wersji krótszej, czyli była używana np. przez piechotę. Wersji dłuższej używała m.in. kawaleria.Gratuluje, super trafienie, pozazdrościć strychu! :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.