latający holender Napisano 21 Październik 2007 Autor Napisano 21 Październik 2007 proszę o id przedmiotów..
MK Napisano 22 Październik 2007 Napisano 22 Październik 2007 Nie tyle KSM co jeszcze Stowarzyszenie Młodzieży Polskiej :]http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=367428Pozdro
latający holender Napisano 21 Październik 2007 Autor Napisano 21 Październik 2007 proszę o id przedmiotów..
latający holender Napisano 21 Październik 2007 Autor Napisano 21 Październik 2007 w moim temacie na naszych odkryciach nie miałem o tych przedmiotach info,więc wstawiam tu.Tałapka"z dolnego zdjęcia pochodzi z okolicy po synagodze..czyżby coś z tego tematu ? Ten znaczek na czerwonym sznurku ma nabity numer (77).
latający holender Napisano 21 Październik 2007 Autor Napisano 21 Październik 2007 ach i jeszcze te kule,ta pierwsza to sowiet ale co to za dwie następne,dosyć częste w moim rejonie.
stug IV Napisano 21 Październik 2007 Napisano 21 Październik 2007 Ta łapka" to są chyba szczypczyki do cukru w kostkach ale trochę sfatygowane "
ja20 Napisano 21 Październik 2007 Napisano 21 Październik 2007 mi to też na szczypce do cukru wygląda, a znaczek na sznurku to nie jakiś psi numerek?
latający holender Napisano 22 Październik 2007 Autor Napisano 22 Październik 2007 Wszystkim dziękuję za posty ! Digger,odznaka raczej na pewno przedwojenna bo wyszła razem z przedwoj.groszami.Z kulami trochę trudniej,nie mam czym zmierzyć.Raz jeszcze dzięki i pozdrawiam !
Digger Napisano 22 Październik 2007 Napisano 22 Październik 2007 Ta odznaka na pierwszej foto. po lewej to odznaka KSM - Katolickiego Stowarzyszenia Młodzieży raczej przedwojenna.ten kluczyk najprawdopodobniej pochodzi z zegara lub pozytywki, natomiast numerek z kawałkiem sznurka wygląda na jakiś psi numerek a co do pocisków to zmierz suwmiarką kaliber. Pozdrawiam
Pytanie
latający holender
proszę o id przedmiotów..
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.