Skocz do zawartości
  • 0

co to za opaski?

darkan

Pytanie

Napisano
Witam Wszystkich!
mam prośbę, dostałem niedawno kilka opasek naramiennych niestety nie mam pojęcia co to za opaski, kto je nosił i po co. Są one autentyczne znalezione w jakimś magazynie po inwentaryzacji. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
metoda ultra fioletem? nie słyszałem o niej. Domniemam, że po potraktowaniu ultra fioletem nici powinny świecić" czy też nie? Jeżeli chodzi o pokazanie kolesiowi w pejsach to próbowałem tzn. wysłałem koledze skany do USA aby pokazał swojemu sąsiadowi z ulicy (pejsikowi) koleś jak zobaczył to podobno mało się nie zagotował i powiedział, że jeżeli jeszcze raz z czymś takim przyjdzie do niego to zadzwoni po policję. Zostaje mi chyba słownik ma ktoś taki żeby sprawdzić?
Napisano
Dzięki Brivibai poszukam coś o tej metodzie i zrobie parę próbek a nóż widelec choć jedna nie bedzie falsem.
Pozdrawiam
Napisano
W wiekszych miastach są gminy żydowskie - restauracje
żydowskie.Pytaj o kogoś kto czyta w idisz.Weż ze sobą zdjęcia fantów. Nie bierz opasek ze sobą bo je na bank stracisz nawet jesli są kopiami.Goje niewiele mają do gadania w takich sytuacjach.Spisz wszystko.Może wyjdzie
błąd rzeczowy.Godzinę temu rozmawiałem z facetem z Warszawki który zna sie na rzeczy i powiedział że tego było
trochę na rynku i że to są falsy.Sprawdz dla samej zabawy
dla sportu knociarza.Miałem sytuacje kiedy 100% miałem
falsa dzieki opiniom fachowca.No i po pół roku rura mu
zmiękła.Zalecam ostrożność- to rozsądne.SPRAWDZAJ.Powodzenia.Pozdro.
Napisano
Może być taki wist że są to klamoty z magazynów filmowych
- po Liscie szindlera lub podobnych produkcjach .Ze mi to wcześniej do głowy nie przyszło.I wtedy wszystko by się zgadzało. Najgorsze jest to że w czasach Klosa, Kosa
i tych wszystkich sztirlitzów używano oryginalnych ciuchów
pojazdów , nie robiono podróbek.Bo i po co.Może to jest
ten ślad.Od kogo dostałeś i od kogo on dostał? -spróbuj
Napisano
Witam Wszystkich!
mam prośbę, dostałem niedawno kilka opasek naramiennych niestety nie mam pojęcia co to za opaski, kto je nosił i po co. Są one autentyczne znalezione w jakimś magazynie po inwentaryzacji. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Napisano

poprawione zdjęcia niestety nie jestem pewien czy będą dostatecznie czytelne. Lepszej jakości mogę przesłać na e-maila

Napisano
Witam.
Cos mi sie niejasno kojarzy jakas afera przed paru lat gdzie wystepowaly podobne opaski - wtedy okazalo sie ze sa to falsy produkowane przez pewnego pomyslowego goscia i sprzedawane na gieldach staroci.
Szczegolow nie pamietam, ale bylbym ostrozny z opinia o autentycznosci tych opasek.
Pozdrawiam - jankos.
Napisano
stary one na 10000000% są podróbami.........:((((((
Napisano
dzieki chłopaki, jest to całkiem możlowe ja osobiście nigdzie nie znalazłem takich a nawet podobnych jedynie posiłkuję się opinią kilku gości, przepraszam za takie pewne określenie atentyczności ale nie miałem pojęcia.
Napisano
Jedna widzę, to opaska żydowskich oddziałów SS he he.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie