globusik1 Napisano 19 Październik 2007 Autor Share Napisano 19 Październik 2007 Łyżka znaleziona w lesie w kupie śmieci rok produkcji 1941 oznaczenie T.W.S 41. Widelec zdobiony (srebro) pochodzenie nieznane, prawdopodobnie pozostałość po Niemcach. Rękojeść z herbem (nieznany). Widelec (pierwszy od prawej)pochodzenie strych" oznaczenie FBCM39Lepszej jakości zdjęcia na e-mail dla zainteresowanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
globusik1 Napisano 19 Październik 2007 Autor Share Napisano 19 Październik 2007 Porcelana (wykopki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
globusik1 Napisano 19 Październik 2007 Autor Share Napisano 19 Październik 2007 Inne drobiazgi zbierane przez wiele lat (dla zainteresowanych dokładne zdjęcia na e-mail) to tylko maleńki fragment zbiorów (brak czasu na wykonanie zdjęć)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago2 Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 Fajne fanty. gratuluję i pozdrawiam. dago2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 bardzo fajne te fanciki jak będziesz miał czas wrzuć inne fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
globusik1 Napisano 19 Październik 2007 Autor Share Napisano 19 Październik 2007 Oto co mi sie trafiło podczas kopania dziury pod rurę od wody w centrum miasta (obecnie ogród mojego kuzyna niegdyś około XIV wieku rynek mojego miasta i pierwszy ratusz), na głębokości około 100 do 150 cm znajduje sie warstwa pełna ceramiki i nie tylko znalazłem tam również monety rzymskie, fragment łyżki cynowej. Teren nadal czeka na mnie :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
globusik1 Napisano 19 Październik 2007 Autor Share Napisano 19 Październik 2007 Worek pełen takich worków prawdopodobnie worki na pocztę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
globusik1 Napisano 19 Październik 2007 Autor Share Napisano 19 Październik 2007 druga strona woreczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago2 Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 Super. nie chcesz sie pozbyć jednego takiego worka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
globusik1 Napisano 19 Październik 2007 Autor Share Napisano 19 Październik 2007 Z tego worka była zrobiona podbitka w starym tapczanie, trafiłem to u znajomego podczas wywożenia mebli na śmietnisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
globusik1 Napisano 19 Październik 2007 Autor Share Napisano 19 Październik 2007 Niestety nie dago20" nic z mojej kolekcji nie jest na sprzedaż, zbieram to nie dla zarobku ale z czystej pasji i chęci zachowania kawałka Historii przed zniszczeniem:):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago2 Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 I w tym wszystkim o to chodzi. Ja nie chciałem od Ciebie nic kupić, myślałem że mi to sprezentujesz;-0 pozdrawiam. dago2 a nie 20;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba321 Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 Gratulacje! Ta ceramika i rzymskie fanciki brzmią kusząco :) Wszystko co starsze niż 800 lat przyprawia mnie o kołatanie Serca :P Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów....CirrusCX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 Worki nie są na pocztę, Heeres Verpflegung to zaopatrzenie wojsk lądowych, czyli krótko mówiąc wory na prowiant :)Witamy na forum i czekamy na więcej zdjęć.PS piękny pagon 10 pułku grenadierów, jak sądzę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.