Skocz do zawartości
  • 0

Dziwny obiekt z lat 60

to17071990

Pytanie

Napisano
Witam wszystkich.
Ostatnio kumpel oznajmil mi że w poblizu jego domu w latach 60tych zbudowano jakies schrony , budynki otoczone ziemnym wałem . Jest ich trzy wszystki ogrodzone siatka z drutem kolczastym. Do każdego zanjduje sie jedno wejście w wale. Budynek ma plan zblizony do kwadratu o wysokości ok. 3m .
Zreszta przesyłam zdjecia jakie kumpel wykonal oraz plan obiektu wykonany przeze mnie.

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Chyba identyczny obiekt widziałem kilka lat temu koło Szklarskiej Poręby w górach Izerskich, przy drodze do kamieniołomów (tak jakoś pod Wysokim Kamieniem czy trochę dalej...). Widać tam było z tego co pamiętam że budynek był jakoś maskowany od góry
Skojarzył mi się z jakimiś radiowymi sprawami ale już nie pamiętam czemu...
Napisano
Witam wszystkich.
Ostatnio kumpel oznajmil mi że w poblizu jego domu w latach 60tych zbudowano jakies schrony , budynki otoczone ziemnym wałem . Jest ich trzy wszystki ogrodzone siatka z drutem kolczastym. Do każdego zanjduje sie jedno wejście w wale. Budynek ma plan zblizony do kwadratu o wysokości ok. 3m .
Zreszta przesyłam zdjecia jakie kumpel wykonal oraz plan obiektu wykonany przeze mnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie