pupil Napisano 26 Październik 2009 Napisano 26 Październik 2009 Primer, a byles w Swierczynie? co o tamtym krzyzu sadzisz? Albo ten dziwny w Leszczynach jak sie z Dlutowa przez las na Rydzyny jedzie.Widziales?
primer Napisano 27 Październik 2009 Napisano 27 Październik 2009 Bede na 1.XI w Dłutowie to objezdze okolice i porobie zdjęcia... ja te krzyże kojarze ale z głowy nie powiem co to jest...Jak wspomniałem, tamta okolica ma pare takich niespodzianek...NO prosze a jednak sa ludzie na forum z tamtych stron heheheh miło
f35jsf Napisano 7 Listopad 2009 Napisano 7 Listopad 2009 No to kolej na mnie:)))Kapliczka zrobiona z hamulców od Pantery:)))
f35jsf Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 A stoi sobie spokojnie w miejscowości Obice :)Pozdrawiam.
primer Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 Dla odkurzenia tematu...Wspomniany krzyż w Świerczynie
primer Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 oraz ten dziwny w Leszczynach... co o nim sądzicie? co to?
Henryk89 Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 Primer takich krzyży w tamtych okolicach jest dużo więcej. Ja naliczyłem co najmniej 6, a i to pewnie nie wszystkie. Może wie ktoś z czego są one zrobione? Z jakiś dział samobieżnych. A propo krzyża w Świerczynie nie ma on ramion zrobionych z Flaka 20 mm?Pozdrawiam wszystkich odkrywców z okolic Dłutowa, i życzę pomyślnych łowów w nowym roku.
primer Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 Sory za jakośc ale telefonem lepiej się nie dało....No juz pisałem, że w tej okolicy jest tego sporo...Sam pochodze z Dłutowa. Teraz juz niestety wpadam tylko do dziadków i w miare wolnej chwili objeżdżam okolice.Dosłownie pare set metrów obok tego miejsca była zbiorowa mogiła żołnierzy niemieckich, których ekshumowano stosunkowo niedawno...Napisz jakie miejsca sa Ci znane to uzupełnie swoja wiedzę ( może akurat nie znam )i ewentualnie nastepnym razem zrobie foto całej reszty...pozdrawiam
fanatyk Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 zgłosić to policji może biegli znajdą śladowe ilości dwunitronaftalenu i zrobią z tym porządek ;-) i odpoweidnio ukarzą odpowiedzialnych !;-)pozdro.
samter Napisano 31 Grudzień 2009 Napisano 31 Grudzień 2009 W mojej okolicy (centrum Wielkopolski)znajduję się pomnik zrobiony z DP28 oraz luf od mg42, fotek nie posiadam, jednak jak będę w pobliżu postaram się je zrobić.
konrad0606 Napisano 12 Wrzesień 2010 Napisano 12 Wrzesień 2010 ...PODSTAWA KRZYŻA, W RAMIONACH ZAPALNIKI.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.