saku39 Napisano 16 Październik 2007 Autor Napisano 16 Październik 2007 WitamJak w temacie.Dzisiaj zacząłem zabawe, to mój pierwszy wykrywacz. Narazie exploruje tereny najblizej domu, stare gospodarstwo, pobliże studni itp. W trybie all metal piszczy co pół metra, to samo jest i z trybem coins. A w ziemi druciki, folia i tym podobne rzeczy. Głównie zalezy mi na monetkach itp, militarka jakoś mnie zniechęca ze wzgl na prawo jak i na ewentualne niebezpieczeństwo wybuchu.Jak skonfigurowac moją zabawke aby nie piszczała na byle gwoździa?pozdrawiam
ColdDemons Napisano 16 Październik 2007 Napisano 16 Październik 2007 Na począteku szukaj na Jelewery!!! Nie ma prawa pokazywać gwoździ, ja swoim ACE nigdy gwoździa nie wykopałem!!!
draven85 Napisano 16 Październik 2007 Napisano 16 Październik 2007 Witam,tez polecam chodzenie na jelewery ,gwozdzi nie powinien pokazac ale wieksze skorodowane zelastwo juz tak. Pozdrawiam
krystian-szabla Napisano 16 Październik 2007 Napisano 16 Październik 2007 zmniejsz czulosc !!! nie chodz na maxie
panzerkris Napisano 17 Październik 2007 Napisano 17 Październik 2007 1. Tryb jewerly i dyskryminacja 3 pozycji2. Tak jak kolega mówił zmniejsz czółośc ( ja chodziłem na -2)3. Odejdz troche od gospodarstw ( jakies poletko)
bogdans Napisano 18 Październik 2007 Napisano 18 Październik 2007 witam!A dlaczego niby ma zmniejszać czułość? Czułość powinno zmniejszać się w momencie gdy dochodzi do częstego wzbudzania sie cewki w czego efekcie pojawiają się problemy z interpretacją dźwięków, które wydobywają się z głośniczka. Użytkowałem ace250 przez 1,5 roku, czułość zmniejszałem sporadycznie, przewaznie wówczas gdy szukałem na nieużytkach i cały czas cewka miała kontakt z wystającymi badylami. Jeśli chodzenie po jakims terenie nie powoduje wydobywania się z głośniczka szeregu bezsensownych dźwięków to polecam utrzymywać maksymalną nastawę czułości. Czasami takie bezsensowne ćwierkanie" kanarka ma związek z bliską obecnością linii wysokiego napięcia. Ale ten problem dotyczy i innych wykrywaczy.pozdrawiambogdans
fakker Napisano 18 Październik 2007 Napisano 18 Październik 2007 By nie zakładać nowego tematu dodam coś od siebie.Zauważyłem oststnio ,że mój kanarek czasami dziwnie zachowuję się w czasie pracy.Nie są wykonywane żadne ruchy a wydaje dzwieki i znaczik skacze po całej skali.Czułośc jestem zmuszony zmniejszać prawie na max co czasami poddaje wogóle sens chodzenia z kanarkiem .I żeby było śmieszniej w promieniu 400 m zero jakiegokolwiek słupa wysokiego napięcia. Odnosze wrażenie ,że on na wiatr tak reaguje bo dzisiaj dokładnie tak było.Zero słupów wiatr tylko i wariacje po całej skali .Nie wiem już czy czasem coś w elektronice juz się nie dzieje.Może jakiś specjalista sie wypowie na ten temat.pzdr
necroskop Napisano 18 Październik 2007 Napisano 18 Październik 2007 Witam.Fakker - zobacz jaka reakcja bedzie 250 - tki na obecność telefonu kom. w twoim przypadku. Jeśli ja mam telefon w przednich kieszeniach to zawsze mi 250-tka świruje gdy komora szuka zasiegu. A na polu to normalka. Dlatego zawsze mam ją na d.... :-)Pozdrawiam
saku39 Napisano 21 Październik 2007 Autor Napisano 21 Październik 2007 Dyskryminacja trzech pozycji."Ale których? Tych od lewej?pozdrawiam
necroskop Napisano 24 Październik 2007 Napisano 24 Październik 2007 Witam.Tych od lewej.PozdrawiamMarek
saku39 Napisano 4 Listopad 2007 Autor Napisano 4 Listopad 2007 Przy skasowaniu tylko 3 kwadracików od lewej łapie niestety polmosy i np. druciki. Kiedy wycinam więcej to zauważam że wykrywacz nie łapie tak głęboko. Czy to normalne? Każdy za monetkami chodzi z wyciętymi trzema kwadracikami od lewej, czy może więcej?pozdrawiam
Pas Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 Witam, ja chodziłem do niedawna z 250 (dość długo). Radzę na początek chodzic w trybie jelewery (wszystkich kapsli i tak nie unikniesz - przyzwyczaj się), czułość na max -1, wsłuchaj się w dźwięki (po jakimś czasie będziesz wiedział co masz pod cewką po tym w jaki sposób i czy lata" sygnał, oraz po tym jaki sygnał będzie gdy puścisz p/p)bez wycinania. Przemęcz się i pokop różne sygnały (poznasz swój sprzęt). Ja pod koniec chodziłem na all metal z czułością na max. (odrobinę większy zasięg)i bez problemu dawałem radę.Nie zrażaj się i powodzenia.Pzdr - pasior
PUMA1 Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 Raczej więcej nie wycinaj miałem kiedyś ace 250 i chyba jak wytniesz 4 ok końca to pomija monet z srebra i brązu musisz sprawdzić
C.K. Dezerter Napisano 5 Listopad 2007 Napisano 5 Listopad 2007 Witam, ja chodze na jewelery, wycinam 2 pierwsze kwadraty, czułość na max chyba za zachaczam o coś wtedy zmniejszam o 1-2. Co do komórki to rzwczywiście koniecznie z tyłu albo na szyi. Powodzenia.
FalkenBurg Napisano 10 Listopad 2007 Napisano 10 Listopad 2007 Jak działają na mrozie Ace 150/250 chodził już ktoś w zimę
Pas Napisano 10 Listopad 2007 Napisano 10 Listopad 2007 Do FalkenBurg, o ile pamiętam w mrozie do ok.-5 działanie było normalne, bez problemów. Jedynie wyświetlacz lekko ciemniał (czyt. dostawał plam)... jak się zagrzał" ;) to wracał do normy.Pzdr
NalesnikLD Napisano 26 Grudzień 2007 Napisano 26 Grudzień 2007 tu jerst filmik jak chodza z garettem w zimie: http://pl.youtube.com/watch?v=rFs3nEaP0Rc
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.