tomekk Napisano 15 Październik 2007 Autor Share Napisano 15 Październik 2007 Witam!Mam pytanie czy w replike kolby do mausera polskiego wz 29 wszedł by drugowojenny niemiecki 98k???? Jeżeli tak prosił bym (jezeli znacie kogos takiego), o namiary na osobę która takie repliki robi ( mail ,nr gadu gadu), i informacje jeżeli wiecie ile taka replika kosztuje???PozdrOtomekk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 Moze i wejdzie ... nie probowalem, nakladka na 100 % nie pasuje bo w 98k jest inna ( krotsza - konczy sie na oporze na podsatwie celownia- w polskim wz 29 opora okładek jest na komorze zamkowej) ale na cholere tak experymentujesz, na wiodacym serwisie aukcyjnym pojawiaja sie kolby i do 98k, ale takze kopie polskich wz 29 oraz czechy wz 24 i hiszpany ktore takze moga spowodzeniem po niewielkich tunningach udawac polska kolbe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 mialo byc celownika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 16 Październik 2007 Autor Share Napisano 16 Październik 2007 dzięki za odpowiedź , bo sprawa jest taka ze mam mausera deko 98k , kupiłem do niego prosty trzon , i chciałem jeszcze jakoś przypasowac polską kolbe replike czy coś , stąd moje pytanieBo co z tego ze kupie replike kolby do wz 29 jak mi nie będzie pasowac , a czy czeska i hiszpańska pasuje do 98k? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolff Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 Witam.Polecam zajrzeć na tą stronę jest tam dużo na temat mauzera i jego odmian ( łącznie z wymiarami kolby)http://mauser98k.internetdsl.pl/indexpl.htmlpozdr.wolff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.