Louis Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 Witam,mam pytanie: czy często znajdujecie łuski, ew. amunicję do karabinu Berdan?. Drugie pytanie odnośnie bić na łusce: czy dwucyfrowy kod to dwie ostatnie cyfry daty produkcji?; np. cyfra 90 oznacza rok produkcji 1890?.PozdrawiamLouis
Louis Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 Witam,mam pytanie: czy często znajdujecie łuski, ew. amunicję do karabinu Berdan?. Drugie pytanie odnośnie bić na łusce: czy dwucyfrowy kod to dwie ostatnie cyfry daty produkcji?; np. cyfra 90 oznacza rok produkcji 1890?.PozdrawiamLouis
Jaro5 Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Odpowiedź na pierwsze pytanie brzmi - niezbyt często, częstotliwość znajdowania zależy od tego gdzie kto zamieszkuje - stanowczo łatwiej znaleźć je na Podlasiu niż w Małopolsce :)Pytanie drugie - tak
Louis Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 Dzięki za odpowiedź, znalazłem kilka łusek (niestety w stanie agonalnym) na pozycjach z 1920r. Czy możliwe jest, aby bolszewicy, ew. Polacy używali w tym okresie Berdanów?.PozdrLouis
Pytanie
Louis
mam pytanie: czy często znajdujecie łuski, ew. amunicję do karabinu Berdan?. Drugie pytanie odnośnie bić na łusce: czy dwucyfrowy kod to dwie ostatnie cyfry daty produkcji?; np. cyfra 90 oznacza rok produkcji 1890?.
Pozdrawiam
Louis
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.