laszlo Napisano 7 Październik 2007 Autor Share Napisano 7 Październik 2007 Nasi nietrudzeni panowie z Aquanetu (chyba) ryją koparkami po drugiej stronie drogi prawie vis a vis głównego wejścia na Cytadelę.Wychodzą bardzo fajne fanty, a Panowie Kopacze grzecznie odkładają cały złom na kupę. Przez przypadek kolega odkrył składowisko" a na nim np. niemieckie pojemniki na maski i trochę innego owaru" trudniejszego do identyfikacji. Wszystko składają tuż przy boisku (na którym sobie grywamy - stąd odkrycie"). Może wyjdzie coś lepszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 7 Październik 2007 Share Napisano 7 Październik 2007 No to kolego rob zdjecia i zapodaj na identyfikacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fakker Napisano 7 Październik 2007 Share Napisano 7 Październik 2007 no to pochwal sie co tam jeszcze wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fakker Napisano 7 Październik 2007 Share Napisano 7 Październik 2007 no to pochwal sie co tam jeszcze wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laszlo Napisano 7 Październik 2007 Autor Share Napisano 7 Październik 2007 Fakker - poczekamy co Panowie Kopacze jeszcze wytargają, na razie z tego co zidentyfikowaliśmy (praca zbiorowa;)) to dwa pojemniki na maski, kołpak od mercedesa (model nieznany) i sporo butelek i porcelany - nic wielkiego ale biorąc pod uwagę, że nie trzeba kopać (wszystko jest ogrodzone taśmami) a tylko czekać na nowe fanty to gra jest warta świeczki. W tygodniu wrzucę zdjęcie kołpaka od Mietka.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fakker Napisano 7 Październik 2007 Share Napisano 7 Październik 2007 laszlo jeśli możesz daj mi namiar tego miejsca na mailapzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laszlo Napisano 8 Październik 2007 Autor Share Napisano 8 Październik 2007 Fakker - spoko, poszło na maila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 8 Październik 2007 Share Napisano 8 Październik 2007 Kolego Laszlo - a nie zabraliście tego dzbanka emaliowanego leżacego na dnie wykopu i jakiejś dziwnej nocnikowatego rzeczy znajdującej się obok :D ?W ogóle, to zastanawia ogromna ilość cegieł zalegających w zasadzie po samą powierzchnią ziemi. Dedukuję, że stał tam jakiś budnek(może nawet kompleks) - np. koszarowy. Widziałem zresztą kiedyś zdjęcie przedpola południowego(a w zasadzie zapola) Cytadeli i były na nim jakieś budynki, których nigdy w okolicy nie widziałem. Może ktoś zna historię tego miejsca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laszlo Napisano 8 Październik 2007 Autor Share Napisano 8 Październik 2007 Kamdrum - ja tam nic nie brałem, kumpel wziął puszki i dekiel od Mercedesa. That`s all folks;) Wychodzi na to, że jeszcze ktoś wyczaił miejsce. Albo Aquanetowcy zabrali:))A co do resztek budynków, to właśnie szukam starych fotek tego miejsca. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fakker Napisano 8 Październik 2007 Share Napisano 8 Październik 2007 Pusto było .Jeden dołek zasypywało trzech smetków łopatami , drugi zasypany i pełno przy nim cegieł i jakiegos złomu niewiadomej postaci itp itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laszlo Napisano 8 Październik 2007 Autor Share Napisano 8 Październik 2007 Kamdrum - poprzeglądałem sobie stare zdjęcia i plany - nic tam nie stało (mam zdjęcia do 1924 r). Te cegły to prawdopodobnie zepchnięte i wyrównane pozostałości murów przeciwskarpy, które przysypano ziemią i ubito.Fakker - a byłeś na tyłach mniejszego boiska (ogrodzonego drewnianymi bandami)? To tam panowie zwalali cały złom (w piątek leżała tam niezła sterta). Chyba nie latałeś dzisiaj z wykrywką?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper93 Napisano 8 Październik 2007 Share Napisano 8 Październik 2007 Jeśli moge to też prosze namiar na to. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fakker Napisano 8 Październik 2007 Share Napisano 8 Październik 2007 laszlo z wykrywka nie latałem :) Nie tam nie byłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laszlo Napisano 8 Październik 2007 Autor Share Napisano 8 Październik 2007 A oto efekt małej przechadzki wokół boiska (tego większego ze sztuczną nawierzchnią) - plomby pocztowe (datowanie metodą węglową wskazuje na okres międzywojenny - no chyba, że po 1990 - orzeł w koronie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laszlo Napisano 8 Październik 2007 Autor Share Napisano 8 Październik 2007 Znowu plomby - będę miał ołów na ciężarki do wędki...heh...Saper93 - no nie wiem czy Ci dać namiar, jeszcze jakąś urwiłapkę znajdziesz, a wiesz, że SAPER MYLI SIĘ TYLKO RAZ. Dobra, bez jaj - stajesz tyłem do armat przy wejściu na Cytadelę od strony ul. Armii Poznań, obracasz się na godz. 14 i walisz prosto na drugą stronę drogi. Tam są boiska i wykopki. Można też poszperać przy wiadukcie kolejowym - trwa tam remont.Owocnych poszukiwań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laszlo Napisano 8 Październik 2007 Autor Share Napisano 8 Październik 2007 Kamdrum - dokładnie sprawdziłem na starych planach - boiska wzdłuż ul. Armii Poznań leżą na terenie zalewowym nieistniejącej już Małej Śluzy łączącej Fort Wojciecha z Fortem Winiary - stąd budowanie tam czegokolwiek raczej nie miało by sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper93 Napisano 8 Październik 2007 Share Napisano 8 Październik 2007 Hehe, dzięki, a tak pozatym ile masz lat, bo wiesz, ja mieszkam niedaleko, mam piszczałke i mozemy razem poszperać. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laszlo Napisano 8 Październik 2007 Autor Share Napisano 8 Październik 2007 Saper93 - Ty masz piszczałkę, ja wezmę okarynę i możemy zepsół...sory...zespół nadęty zakładać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper93 Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 Ty, to nie jest zły pomysł! Tylko podaj mi gg, albo poczte zeby niezaśmiecać forum.P.S. Co to jest okaryna? Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper93 Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 Ahahahahahaha!Sorki ale mi chodziło o zespół poszukiwawczy (piszczałka-wykrywacz):) Dopiero jak sprawdziłem co to jest okaryna zkumałem. Hahahahaha sory ze mnie źle zrozumiałeś. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.