elpasys Napisano 5 Październik 2007 Autor Napisano 5 Październik 2007 Pod tym adresm:http://www.shoa.de/content/view/783/41/znajduje się artykuł Niemiecka kobieta i jej rola w narodowym socjaliźmie" (w języku niemieckim). Czy znacie może artykuły opisujące los polskich kobiet w okresie wojny?
kuba321 Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 Artykuły? Polecam ciekawą książeczkę Haliny Krahelskiej DWA WRZEŚNIE. Jak autorka pisze:Historia II wojny światowej ciągle jeszcze obfituje w białe plamy. Jedną z takich prawie białych plam jest udział, jaki wniosły w zmagania wojenne narodu kobiety. Książka przypomina dwa wrześnie, wrzesień 1932 i wrzesień 1944 roku.Polecam....CirrusCX
kuba321 Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 Przepraszam za błąd - chodzi oczywiście o wrzesień 1939....CirrusCX
Wercyngetoryks Napisano 6 Październik 2007 Napisano 6 Październik 2007 Znałem jedną kobiete co to nie lubiła wojny ale to chyba nie na temat:)
Wercyngetoryks Napisano 6 Październik 2007 Napisano 6 Październik 2007 mam ta kartkę za to że nazwałem GW jude zeitung... to dziwne bo przecież Michnik jest żydem...no nie wiem to chyba tak jak nazwanie Eskimosa poławiaczami fok, ale bezmyślna obsługa forum widzi tu antyeskimosizm....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.