Gość Napisano 23 Czerwiec 2002 Napisano 23 Czerwiec 2002 kto wie do czego wlasciwie sluzyly bunkry w konewce..?i czy sa w nich podziemia oprocz tych trzech korytarzy?
BBasia Napisano 23 Czerwiec 2002 Napisano 23 Czerwiec 2002 jest tam od cholety rór rureczek natomiast te 3 kanały to są kanały techniczne a nie jest ich 3 tylko conajmniej gdzie ja zanam około 8 ale to napewno nie sa wszystkiea co do podziemi to szukaj a znajdziesz:)pozdrawiam michał BBasia
Gość Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 HelloMam pytanko co do konewki.Gdzie dokładnie znajduje się ich zalana część,oraz czy ktoś próbował wejść do studni" która znajduje się przy wyjściu ?
Grzesio Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 kto wie do czego wlasciwie sluzyly bunkry w konewce..?"Ja wiem, do tego samego co w Jeleniu albo Strzyżowie/Stępinie - chyba że o innej Konewce mówimy.I raczej nic nie jest tam zalane, chyba że po kostki.
Gość Napisano 27 Grudzień 2003 Napisano 27 Grudzień 2003 Jest tam jeden bunkier, nie wiem jakie było jego przeznaczenie. Faktem jest, że znajduje się w nim jakiś kanał" totalnie zalany wodą. Jest to trochę podobne do takiego otworu jaki mają mechanicy samochodowi w warsztacie.
Gość Napisano 31 Grudzień 2003 Napisano 31 Grudzień 2003 ...latem '2003 (susza !!!), w miarę suchą nogą przeszedłem korytarzem wychodzącym z bunkra kotłowni itp. Odchodzą od niego w lewo i prawo mniejsze (niższe i węższe) odgałęzienia w których nie byłem. Główny korytarz prowadzi do kanałów technologicznych biegnących wzdłuż tunelu kolei.PS> ostatni użutkownik (dzierżawca?) obiektu, oprócz wielu pożytków uczynił niestety w samym tunelu niezłą demolkę. Ale głębokich kondygnacji nie znalazł...:-)
Gość Napisano 12 Styczeń 2004 Napisano 12 Styczeń 2004 Jakie było przeznaczenie Konewki? W konewce są miejsca gdzie czuc smrud oleju , podobno w rurach znajduje sie paliwo czy to prawda? Czy z pomieszczen gazoszczelnych było wejscie do podziemnych kondygnacji ?Studnie ktore znajduja się w lesie mogą odpowiedziec na wiele tajemnic konewki ? Studnie, ktore odprowadzaja wode swiadcza o nizszych kondygnacjach ....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.