Skocz do zawartości

konewka

Gość xxx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
kto wie do czego wlasciwie sluzyly bunkry w konewce..?i czy sa w nich podziemia oprocz tych trzech korytarzy?
Napisano
jest tam od cholety rór rureczek natomiast te 3 kanały to są kanały techniczne a nie jest ich 3 tylko conajmniej gdzie ja zanam około 8 ale to napewno nie sa wszystkiea co do podziemi to szukaj a znajdziesz:)
pozdrawiam michał BBasia
  • 1 year later...
Napisano
Hello
Mam pytanko co do konewki.
Gdzie dokładnie znajduje się ich zalana część,oraz czy ktoś próbował wejść do studni" która znajduje się przy wyjściu ?
Napisano
kto wie do czego wlasciwie sluzyly bunkry w konewce..?"

Ja wiem, do tego samego co w Jeleniu albo Strzyżowie/Stępinie - chyba że o innej Konewce mówimy.
I raczej nic nie jest tam zalane, chyba że po kostki.
  • 1 month later...
Napisano
Jest tam jeden bunkier, nie wiem jakie było jego przeznaczenie. Faktem jest, że znajduje się w nim jakiś kanał" totalnie zalany wodą. Jest to trochę podobne do takiego otworu jaki mają mechanicy samochodowi w warsztacie.
Napisano
...latem '2003 (susza !!!), w miarę suchą nogą przeszedłem korytarzem wychodzącym z bunkra kotłowni itp. Odchodzą od niego w lewo i prawo mniejsze (niższe i węższe) odgałęzienia w których nie byłem. Główny korytarz prowadzi do kanałów technologicznych biegnących wzdłuż tunelu kolei.
PS> ostatni użutkownik (dzierżawca?) obiektu, oprócz wielu pożytków uczynił niestety w samym tunelu niezłą demolkę. Ale głębokich kondygnacji nie znalazł...
:-)
  • 2 weeks later...
Napisano
Jakie było przeznaczenie Konewki? W konewce są miejsca gdzie czuc smrud oleju , podobno w rurach znajduje sie paliwo czy to prawda? Czy z pomieszczen gazoszczelnych było wejscie do podziemnych kondygnacji ?Studnie ktore znajduja się w lesie mogą odpowiedziec na wiele tajemnic konewki ? Studnie, ktore odprowadzaja wode swiadcza o nizszych kondygnacjach ....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie