Skocz do zawartości

Schematy bunkrów - PILNE

QB@

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam do was, bunkrowców sprawe. Otóż nauczyciel

historii z racji moich zainteresowań zlecił mi budowe

modelu schronu (bunkru) ze steropianu do pracowni

historycznej. Nie uściślił jednak jakiego. Mówił jedynie

żeby nie był zbytnio skomplikowany, polski, radziecki bądź

niemiecki. Mile widziany jakiś schron bojowy z lini

Mołotowa. Da sie wogóle coś takiego wykonać ? Jak tak to

jakie kleje i skale polecacie ?? Prosze o podawanie fotek

lub linków do stronek z przekrojami, wymiarami.

Z góry dziękuje: QB@

najlepiej byłoby wykonać tzw.inwentaryzację istniejącego bunkra czyli pomiary ,grubosci ścian ,układu pomieszczeń ,otworów -następnie przeniesć to na papier w odpowiedniej skali (takiej w której będziemy robić model)robiąc tzw rzuty płaskie - od tego wykonanie modelu to juz pryszcz tak jak sklejanka samolotu w skali 1:72

aha, ale w mojej okolicy zabardzo nie ma bunkrów, jedynie jeden kochbunkier. Byłbym wdzieczny za wklejone schematy bądź przesłane na mail niebyl@op.pl

Miałem zamiar zrobić jakiś najprostrzy,jednokondygnacyjny, max dwu pomieszczeniowy, chyba wywietrznikow nie bede odwzorowywal.Ma stwarzać wrażenie opuszczonego bunkru w XXI wieku, bez pancernych drzwi itp. Mile widziane sposoby kamuflarzu.

Witam, do budowy modelu bunkra polecam ci cienki styropian np.: taki z jakiego są wykonane tacki - łatwo się go wycina, następnie spinasz wycięte ściany szpilkami i malujesz" gipsem. do tego dorzucasz trochę zieleninki (np: mchy) by diorama miała żywe kolorki i już mamy prosty model :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie