Skocz do zawartości

Czyżby serwisówka od Messerschmitta Bf109

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Jest to dalszy wątek mojego tematu odnośnie Prośba o id.dziwnego zbiornika".
W miejscu znalezienia tego zbiornika,wyszło też parę innych rzeczy,być może związanych z tematem.Myślę,że najlepszym przedmiotem, po którym można by było stwierdzić jakiego samolotu dotyczą te części jest ta blaszka z jakimś opisem (chyba kabiny pilota?).
Postaram się dodać zdjęcia innych przedmiotów znalezionych w tym miejscu,może one pozwolą rozwikłać do końca tę zagadkę.

Napisano

Reszta znalezisk z tego miejsca niezbyt związana z tematem.Jedynie ta aluminiowa rurka może być od samolotu,namalowane są na niej dwa podłużne paski siwego(chyba) koloru.Osobom chętnym pomóc w id. będę bardzo wdzięczny.
(Oczywiście jeszcze raz dziękuję koledze slotowi za wstępną identyfikację i serdecznie pozdrawiam go!)

Napisano
Szkoda,że nie ma jakiś poważniejszych części jak np. golenie,na pewno wtedy było by łatwiej rozpoznać.Wspomniałem o goleniach,bo mój kolega proponował mi kiedyś wyjazd w miejsce (do lasu-leśnictwo Jamy)gdzie właśnie te części znaleziono.Później sprawa się rozmyła i nie szukaliśmy w tamtym terenie.Słyszałem później,lub czytałem tu na farum ,że w tym rejonie ktoś trafił parę hełmów fj.
Napisano
witam! ja również potwierdzam że to może być instrukcja od tablicy przyżądów z fw 58.również pozdrawiam i życzę dalszych udanych wykopków.
Napisano
życzę ci abyś trafił tabliczkę znamionową z tego fw wtedy kolega kot05 mógłby poszukać załogi w spisach straconych maszyn lub na forum zagranicą.
Napisano
Właśnie sączyłem oglądać film o FW 58 . . Film potwierdza moje przypuszczenia co do typu.
Układ przyrządów pokładowych się zgadza za chwilę wrzucę linka do filmu .
Napisano

Wcześniej popełniłem błąd powinno być ‘Właśnie skończyłem oglądać” przepraszam

Fw 58B-2 – lekki samolot bombowy, uzbrojony w 3 karabiny maszynowe karabinów maszynowych MG 15 (jeden w oszklonym nosie kadłuba, dwa w wieżyczce grzbietowej), 250 kg bomb

A co do tabliczki znamionowej znajduje się na sterze pionowym powyżej steru poziomego ... na zdjęciu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie