Skocz do zawartości

XLT to totalna LIPA... powiedzmy to w końcu...

kuba321

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
na trybie dynamicznym XLT trai troszkę na zasięgu ale za to ma zabójczą dyskryminację zaś na trybie statyczno-dynamicznym np: w programie Mix Classic tryb dynamiczny jak i statyczny się sprawdza w 100% , mianowicie czesając dobrze ziemianki w trybie statycznym żaden kawałeczek żelastwa mi nie umknął ale z głębokości 40 cm udało mi się w jednej ścianie ziemianki trafić na magazynek od TT a w drugiej części ściany ziemianko na takiej samej głębokości trafiłem olejarkę do mosina , aż sam bylem w szoku - pozdrawiam
Napisano
byłem kiedyś z kolesie na poszukiwaniach . po 30 minutach zawołał mnie. pyta sie . masz sygnał.
miotam tym dfx miotam , i mixerek i inne programy i namierzanie. --- kompletna cisza . po 5 minutach na 3/4 szadla wyciąga kawałek kolorowego metalu wielkości dłoni

dfx --- poległ
Naszczęście niemam już tej miotły za 4,5 klocka
Napisano
witam
Anilog 3 lata na XLt/DFX i jak widać ciągle nie wiedziałeś jak je ustawić :-( smutne
3/4 szpadla i kawał metalu wielkości dłoni dla DFX to kaszka z mlekiem
nie mam zamiaru bronić DFX-a zrobi to sam na mój gust to nie był sprzęt dla ciebie
pozdrawiam
Napisano
Witam. Cieszę się, że są takie opinie jak hektor111 :) Cały czas studiuję mojego XLT. Myślę, że spieprzyłem cały ostatni rok :) Od teraz chodzę na moim Dynamiku. Jak wychodzi masa drobnicy to teren poprawiam potem Statykiem - wku... mnie to popiskiwanie, ale już się przyzwyczajam. Najważniejsze, że są pozytywne rezultaty. Dzisiaj natomiast zadziwił mnie znowu mój Dynamik. Wyciągnąłem obciążenie od traktora (kloc żeliwa) o wadze 25kg z głębokości 75 cm - wyraźny sygnał i +54 na skali(noszę od teraz ze sobą miarkę i sprawdzam zasięg na różnych ustawieniach). To mnie przekonuje, że jak pod sondą trafi się dzban ze złotem to na tych ustawieniach XLT na pewno go nie przeoczy. Kiedyś pisałem a teraz mogę to potwierdzić. TRZEBA DUUUŻO Cierpliwości do tego skurczybyka XLT! :///
.
.
.
CirrusCX
Napisano
Witam. miałem xlt przez 3 lata i pomyslałem sobie ze wykrywacz jest do szukania a nie do studiowania jego ustawien, więc go sprzedałem i kupilem inny,nie bede zdradzał jaki hmmmm teraz zaczynam załowac.....to jednak dobry sprzet ....juz mnie na niego nie stac.
POZDRAWIAM trzymajcie sie xlt i nie bądzcie małej wiary.
Napisano
Powtórzę to co kiedyś napisałem - już NIGDY więcej nie powstanie taki wykrywacz jak XLT. Będą pewnie lepsze sprzęty o większym zasięgu i czułości etc (choć na razie niewiele ich widać:(), ale nigdy nie będzie już wykrywacza, który oddaje TOTALNĄ kontrolę nad wszystkimi funkcjami w ręce użytkownika.. Dlatego jeśli nie ma się inklinacji do tego żeby doskonale opanować swój sprzęt i wycisnąć z niego ostatnie poty, osiągając optymalne wyniki, to spokojnie można go sobie odpuścić. Jest na rynku (a było więcej np. Whites 6000) kilka wykrywaczy dla profesjonalistów" i bez cienia wątpienia XLT jest w ich ścisłej czołówce. Szczerze polecam wszystkim cierpliwym poszukiwaczom:)

Pozdrawiam

VW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie