ubenfurer Napisano 12 Październik 2007 Napisano 12 Październik 2007 na trybie dynamicznym XLT trai troszkę na zasięgu ale za to ma zabójczą dyskryminację zaś na trybie statyczno-dynamicznym np: w programie Mix Classic tryb dynamiczny jak i statyczny się sprawdza w 100% , mianowicie czesając dobrze ziemianki w trybie statycznym żaden kawałeczek żelastwa mi nie umknął ale z głębokości 40 cm udało mi się w jednej ścianie ziemianki trafić na magazynek od TT a w drugiej części ściany ziemianko na takiej samej głębokości trafiłem olejarkę do mosina , aż sam bylem w szoku - pozdrawiam
aniolg Napisano 13 Październik 2007 Napisano 13 Październik 2007 byłem kiedyś z kolesie na poszukiwaniach . po 30 minutach zawołał mnie. pyta sie . masz sygnał.miotam tym dfx miotam , i mixerek i inne programy i namierzanie. --- kompletna cisza . po 5 minutach na 3/4 szadla wyciąga kawałek kolorowego metalu wielkości dłoni dfx --- poległ Naszczęście niemam już tej miotły za 4,5 klocka
hektor111 Napisano 13 Październik 2007 Napisano 13 Październik 2007 witamAnilog 3 lata na XLt/DFX i jak widać ciągle nie wiedziałeś jak je ustawić :-( smutne 3/4 szpadla i kawał metalu wielkości dłoni dla DFX to kaszka z mlekiemnie mam zamiaru bronić DFX-a zrobi to sam na mój gust to nie był sprzęt dla ciebie pozdrawiam
kuba321 Napisano 13 Październik 2007 Autor Napisano 13 Październik 2007 Witam. Cieszę się, że są takie opinie jak hektor111 :) Cały czas studiuję mojego XLT. Myślę, że spieprzyłem cały ostatni rok :) Od teraz chodzę na moim Dynamiku. Jak wychodzi masa drobnicy to teren poprawiam potem Statykiem - wku... mnie to popiskiwanie, ale już się przyzwyczajam. Najważniejsze, że są pozytywne rezultaty. Dzisiaj natomiast zadziwił mnie znowu mój Dynamik. Wyciągnąłem obciążenie od traktora (kloc żeliwa) o wadze 25kg z głębokości 75 cm - wyraźny sygnał i +54 na skali(noszę od teraz ze sobą miarkę i sprawdzam zasięg na różnych ustawieniach). To mnie przekonuje, że jak pod sondą trafi się dzban ze złotem to na tych ustawieniach XLT na pewno go nie przeoczy. Kiedyś pisałem a teraz mogę to potwierdzić. TRZEBA DUUUŻO Cierpliwości do tego skurczybyka XLT! :///...CirrusCX
rudolf Napisano 16 Październik 2007 Napisano 16 Październik 2007 Witam. miałem xlt przez 3 lata i pomyslałem sobie ze wykrywacz jest do szukania a nie do studiowania jego ustawien, więc go sprzedałem i kupilem inny,nie bede zdradzał jaki hmmmm teraz zaczynam załowac.....to jednak dobry sprzet ....juz mnie na niego nie stac.POZDRAWIAM trzymajcie sie xlt i nie bądzcie małej wiary.
VanWorden Napisano 17 Październik 2007 Napisano 17 Październik 2007 Powtórzę to co kiedyś napisałem - już NIGDY więcej nie powstanie taki wykrywacz jak XLT. Będą pewnie lepsze sprzęty o większym zasięgu i czułości etc (choć na razie niewiele ich widać:(), ale nigdy nie będzie już wykrywacza, który oddaje TOTALNĄ kontrolę nad wszystkimi funkcjami w ręce użytkownika.. Dlatego jeśli nie ma się inklinacji do tego żeby doskonale opanować swój sprzęt i wycisnąć z niego ostatnie poty, osiągając optymalne wyniki, to spokojnie można go sobie odpuścić. Jest na rynku (a było więcej np. Whites 6000) kilka wykrywaczy dla profesjonalistów" i bez cienia wątpienia XLT jest w ich ścisłej czołówce. Szczerze polecam wszystkim cierpliwym poszukiwaczom:)PozdrawiamVW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.