HASAG40 Napisano 11 Wrzesień 2007 Autor Napisano 11 Wrzesień 2007 witam!!zakupilem ten model wykrywacza i mam pytanie do posiadaczy tego modelu?jakie nastawienia powinienem miec na swiezo zaorane pole na ktorym sa monetki i inne ciekawe przedmioty z kolorku ale rowniez duzo gwozdzi??za rade z gory dzieki
egon10 Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 witam ja szukam na programie fabrycznym(monety i biżuteria)pozdrawiam
majros Napisano 12 Wrzesień 2007 Napisano 12 Wrzesień 2007 Ostatnio trochę chodziłem na quatro po świeżo zaoranym polu. Podobnie jak kolega Egon na fabrycznym ustawieniu monety i biżuteria, sukcesy były. Jest jedno ale, trzeba wolno przemiatać.
HASAG40 Napisano 12 Wrzesień 2007 Autor Napisano 12 Wrzesień 2007 witam!!dzisiaj chodzilem na fabrycznym ustawieniu coin/jawerly i jestem zalamany!!!daje falszywe sygnaly bardzo czesto, na skali w takim momencie zapala sie kursor w przedziale silver oczywiscie pole zaorane i sa duze bruzdy??nawet garret ace150 byl dzisiaj od niego lepszy!!!!czy mial ktos z was takie problemy na poczatku??chce dodac jeszcze ze na innym terenie tez daje falszywki ale nie tak czesto!!pozdrawiam
egon10 Napisano 12 Wrzesień 2007 Napisano 12 Wrzesień 2007 To dziwne,mój quattro zchowuje sie stabilnie i mam bardzo mało fałszywch sygnałów.Napewno zachowuje sie lepiej id ace250(kolega taki posiada).Moze masz uszkodzony kabel od cewki?pozdrawiam egon.
HASAG40 Napisano 12 Wrzesień 2007 Autor Napisano 12 Wrzesień 2007 nie wiem ale wlaczylem go na polu na opcji fabrycznej i co jakies kilka metrow sygnal falszywy jednostronny machnalem drugi raz i w tym samym miejscu cisza kawalek dalej monetka na powieszchni 1 pfennig nawet nie zapiszczal nie widzial jej a za drugim razem chwycil???!!!!!
HASAG40 Napisano 12 Wrzesień 2007 Autor Napisano 12 Wrzesień 2007 ale w twoim nic nie ustawiasz samemu, tylko wlaczasz i szukasz tak jak jest fabrycznie???
egon10 Napisano 12 Wrzesień 2007 Napisano 12 Wrzesień 2007 Tak,jesli ide na militarke to all metal,a jak monety to program na monety.Jak pisałem wcześniej używam tylko fabrycznych nastawów.Uzytkuje ten wykrywacz ponad 2,5 roku i jest ok.Poczatki byly trudne(dostawałem spazmów jak sie rozśpiewał)ale potem było juz tylko lepej.
HASAG40 Napisano 12 Wrzesień 2007 Autor Napisano 12 Wrzesień 2007 dzieki zobacze jeszcze jutro jak bede mial czas to zrobie maly wypad na dwie trzy godz.i zobacze:-(
egon10 Napisano 12 Wrzesień 2007 Napisano 12 Wrzesień 2007 na monety tak jak napisał kolega majros trzeba chodzic powoli,a ja jeszcze proponuje słuchawki.Życze powodzenia.
majros Napisano 12 Wrzesień 2007 Napisano 12 Wrzesień 2007 Z tym quatro to w ogóle jakoś dziwnie się chodzi. Czasami wyrywa fanty z takich głębokości że aż dziw bierze i same sukcesy przez cały dzień, a czasami to porażka. W historie że ace 150 był lepszy wierze bo sam byłem parokrotnie świadkiem podobnych sytuacji. To jest łatwe do wytłumaczenia. Wykrywacze typu ace są po prostu tak skonstruowane aby do 15 cm wszystko wybrać i wybrać w możliwie jak najszybszy sposób. Bez żadnej finezji, bez zastanawiania się czy to moneta czy kawałek zgniecionej foli.On po prostu albo daje sygnał albo nie. Ten który go konstruował miał takie założenie aby operator przemiatał jak najszybciej, pokrył jak największą ilość terenu, a cele wykrywał tylko do 15 cm i niczym więcej się nie przejmował. Niedawno przeczytałem na forum ciekawą wypowiedz jednego z poszukiwaczy który pisał że zmienił jakiś markowy sprzęt na prizma V bo tamten sprzęt wymagał wolnego przemiatania i miał wolny czas reakcji na cel. Coś mi się wydaje ze pisał o którymś z minelabów z górnej półki. Jeśli chodzi o te sygnały w jedną stronę to potwierdzam również to zaobserwowałem. Quatro to nie jest sprzęt do obskakiwania przygodnych pól bo tam wszystkie inne w miarę dobre sprzęty go przescigną. On pokazuje co potrafi kiedy mamy określoną miejscówkę i dużo wolnego czasu. Ale wiecie jak to śpiewają że najlepiej mieć forsę i wolny czas.I wykrywke.
HASAG40 Napisano 13 Wrzesień 2007 Autor Napisano 13 Wrzesień 2007 i tutaj sie z toba zgadzam w 100% :-)!!!!!pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.