trebor123 Napisano 14 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2003 Cześć to jest moja najstarsza łuska nie wiem do czego ona jest prosze o jakieś dane.pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 14 Grudzień 2003 Share Napisano 14 Grudzień 2003 Podaj kaliber ,ewentualnie zrób fotkę z boku - to ułatwi identyfikację.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trebor123 Napisano 14 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2003 Niestety nie moge zrobić zdjęcia nic by ono nie dało bo jest to kawałek łuski i nie wiadomo jaki to kaliber to co widać na zdjęciu ma średnice 15 mm kształt kryzy taki jak do mosina tylko całkiem prosty a nie łódkowaty może to coś pomoże ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 14 Grudzień 2003 Share Napisano 14 Grudzień 2003 Nie wiem ,czy dobrze widzę? Czy na godzinie 9 jest 19" , na godzinie 3 jest 14" ,a na 12 jest II"?Przypomina to znakowanie amunicji austriackiej...Może to być łuska 11 mm od Werndla. A jeżeli nie jest to Werndl ,może to być Mauser wz.1871 ,Berdan lub francuski Gras. Niech się ktos jeszcze wypowie.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trebor123 Napisano 14 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2003 Ja jestem przekonany że na 9 jest 18 a na 3 jest albo 15 albo 75 Bjar pozwoliłem sobie wysłać Ci zdjęcia może pomogą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 14 Grudzień 2003 Share Napisano 14 Grudzień 2003 Ok Trebor. Rzeczywiście ,na godzinie 9 jest 18" ,a na godzinie 3 75". Na 12 natomiast II. Ja stawiam na 11,4 x 50 mm Werndl - austriacka łuska.Niech się ktoś wypowie i ewentualnie to potwierdzi.Załączam fotkę od Trebora - wiecej chyba na niej widać.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trebor123 Napisano 14 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2003 Wielkie dzięki Bjar to jest jedyna moja łuska z takiego karabinu teraz sobie poszukam coś na jego temat żeby chociaż zobaczyć jak wygląda ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
trebor123
Cześć to jest moja najstarsza łuska nie wiem do czego ona jest prosze o jakieś dane.
pozdrawiam !
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.