herrmateuss Napisano 5 Wrzesień 2007 Autor Napisano 5 Wrzesień 2007 Witam!Do identyfikacji mam te oto lornetke. Producent to Hensoldt Wetzlar numer serii 749209 do tego napis DIALYT i powiekszenie 7x50. Interesuje mnie czy lornetka ta miała wojskowy odpowiednik i w jakim mniej wiecej czasie byla wyprodukowana.
herrmateuss Napisano 5 Wrzesień 2007 Autor Napisano 5 Wrzesień 2007 Witam!Do identyfikacji mam te oto lornetke. Producent to Hensoldt Wetzlar numer serii 749209 do tego napis DIALYT i powiekszenie 7x50. Interesuje mnie czy lornetka ta miała wojskowy odpowiednik i w jakim mniej wiecej czasie byla wyprodukowana.
bjar_1 Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 Chyba Kriegsmarine miała podobne lornetki, w wojskach lądowych standardowymi były lornetki 6x30 i 10x50.
herrmateuss Napisano 5 Wrzesień 2007 Autor Napisano 5 Wrzesień 2007 Wielkie dzieki za trop. Poszukam czegos podobnego ...
R. Lewy" Lewszyk Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 Bardzo ciekawa i cenna lornetka wyprodukowana głównie dla wojsk panc.
Pytanie
herrmateuss
Witam!
Do identyfikacji mam te oto lornetke. Producent to Hensoldt Wetzlar numer serii 749209 do tego napis DIALYT i powiekszenie 7x50. Interesuje mnie czy lornetka ta miała wojskowy odpowiednik i w jakim mniej wiecej czasie byla wyprodukowana.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.