janek_toruń Napisano 11 Grudzień 2003 Autor Napisano 11 Grudzień 2003 To jak panowie ?CZAS ZROBIC DRUGI KROK ? CO NIE ?
Etam Napisano 12 Grudzień 2003 Napisano 12 Grudzień 2003 Czekam na termin i godzinę .Miejsce już znam.Pozdrawiam Etam
Monsun Napisano 12 Grudzień 2003 Napisano 12 Grudzień 2003 Czekałem na takie info od dwóch tygodni. Może następa sobota 20.12.2003? Godzina ta samo co ostatnio, czyli 14.00?PozdrawiamMarcinP.S. Co zabrać ze sobą?
janek_toruń Napisano 12 Grudzień 2003 Autor Napisano 12 Grudzień 2003 OK 20.12.2003 - termin OKRozpoczęcie prac remontowych o 9.00, kto może dojedzie w swoim czasie i się dołączy. Tym razem to nie będzie imprezka a praca, plus ustalenia organizacyjne co do rejestracji naszego MUZEUM. Ale łyknać coś łykniem co nie.pozdrjanek
sapertorun Napisano 12 Grudzień 2003 Napisano 12 Grudzień 2003 Ja na Wigilie harcerkowa przyjade z całą rodzinną,(żona -bedzie i dzieci),i namawiam reszte załogi.Swoją obecność z rodzina zapowiedział Alan.Czekamy na reszte.Pozdrawiam Sapertorun.
Etam Napisano 14 Grudzień 2003 Napisano 14 Grudzień 2003 Szanowni Poszukiwacze ,Fanatycy ,Dziwacy itp.Fajnie jest jechać na spotkanie wiedząc,że jest miejsce w którym możemy pogadać,pośmiać się,napić się piwka i to wszystko legalnie.Trzeba jeszcze tylko popracować nad tym miejscem.Posprzątać,małe remonty,poprawki itp.Piszecie, że będziecie z rodzinami.Moja żona chciała jechać ale ja wyperswadowałem jej,że harcówka jeszcze nie gotowa,że pełno dziór a pozatym ,że to męska zabawa.Panowie, może warto mieć taką ostoję ,odskocznię od wszystkich spraw codziennego życia...Może niepowinniśmy tam zabierać całych rodzin.Niech to będzie taką enklawą jaka faktycznie stanowi nasze hobby.Zaznaczam jednak ,że jest to moje osobiste zdanie na ten temat ,a każdy postąpi jak zechce.Wracajac do remontu,co trzeba zabrać,jakieś miotły,pędzle ?Jak załatwimy sprawę kiełbasek,pieczywa,piwka.Myślę że trzeba robić składkę,bo nikt nikogo karmił za ładne oczy niebędzie.Kończę już to gledzenie.Do soboty Panowie.EtamPs.Może weżmy troszkę fantów,poogladamy,powymieniamy się???
sapertorun Napisano 14 Grudzień 2003 Napisano 14 Grudzień 2003 Panowie z rodzinką to racja ,tam trzeba najpierw trochę pracy włożyć żeby kogoś tam zaprosić.Zaproponujcie co z piwem i kiełbasą ,może my kupimy a wy oddacie kase.Piszcie od której możecie być w sobotę.Pozdrawiamy.
janek_toruń Napisano 14 Grudzień 2003 Autor Napisano 14 Grudzień 2003 Witam serdecznie - coś widze powolutku się rusza.Pierwsza sprawa, tak jak pisałem nie będzie to imprezka, a praca i zebranie organizacyjne. Musimy załatwić wiele spraw oględnie z dwóch materii.1.ZADANIA ADAPTACYJNE2.ZADANIA ORGANIZACYJNEad 1 to wiadomo, prace porządkowe mające na celu zaadaptowanie przekazanych nam pomieszczeń.(sprzątanie, malowanie, zabezpieczenia, ogrzewanie, elektryka itp)ad 2 to co my mamy zrobić z naszym kolektywem i jak to zrobić.(nazwa, teren dziłania, zakres działania, rodzaj i zakres zbiorów, organy nadzorujące, sposoby finansowania, powołanie skarbnika, kwatermistrza, trafic, konserwatora, archiwum, formy prawne, statut, itp)TERMIN 20.12.2003 /najbliższa sobota/ rozpoczęcie 9.00 , (planowane osiągnięcie większości i rozpoczęcie ustaleń organizacyjnych godz. 12.00, wcześniej prace adaptacyjne)ps: co do familiady, to latem gdy zorganizujemy Piknik Forteczny w celach zarobkowych naszego kolektywu,pss: nazwa harcówka jest oznaczeniem kodowym i wiem że nie jesteśmy harcerzami,
Monsun Napisano 15 Grudzień 2003 Napisano 15 Grudzień 2003 O.K. no się już trochę ustaliło. Będę w sobotę, powinienem dotrzeć przed 12.00. Co do familjady, to jestem tego samego zdania co Etam i Janek. Ja swoją kobitę specjalnie wysyłam za Toruń, żeby móc w spokoju spotkać się w gronie kolesi(którzy mają tego samego pierdolca co ja) i wrócić upieprzony (czytaj brudny:D) do chaty. Proponuję zrobić zrzutę po 10 - 15 zł. - na browca i kawałek zagrychy. Swoją drogą, mże już zaczniemy zwozić jakieś fanciory, które będą stanowić już jakąś podstawę zbiorów? Co wy na to?PozdrawiamMarcin
Voucur Napisano 15 Grudzień 2003 Napisano 15 Grudzień 2003 Ja tez bede w te sobote, tylko mi powiedzcie gdzie robimy ten Wilczy Szaniec :) Pozdrowienia!
Etam Napisano 15 Grudzień 2003 Napisano 15 Grudzień 2003 Coś mało nas do pieczenia tego chleba...Czy nik więcej się niepojawi?Etam.
Monsun Napisano 16 Grudzień 2003 Napisano 16 Grudzień 2003 Voucur, sobota przed południem w Forcie I. Etam, będą na pewno najbardziej wytrwali i zainteresowani tematem remontu... Powinni się jeszcze odezwać. Jak masz GG, to napisz może do Alana i TNT. Będzie Artur z Tobą?Pozdrowienia dla chłopaków z SierpcaMarcin
Gość Napisano 16 Grudzień 2003 Napisano 16 Grudzień 2003 Maks to się z choinki urwałeś, nie znasz nikogo kto kopie z sierpca ???Kto za Ciebie poświadczy ???
Gość Napisano 16 Grudzień 2003 Napisano 16 Grudzień 2003 W Sierpcu nie ma umocnień, bunkrów ale dla chcącego chodzącego z piszczałka zawsze się coś znajdzie tylko trzeba znać miejsca
Etam Napisano 16 Grudzień 2003 Napisano 16 Grudzień 2003 Jeśli ktoś z Was jest z Sierpca prosze o kontakt.etam.
sapertorun Napisano 16 Grudzień 2003 Napisano 16 Grudzień 2003 Co się dzieje czyżby tylko było 7 osób?.A może tej rubryki nikt nie przegląda. Panie Bocianie coś tu nie gra.A możetrzeba olać ten dział i na główne wrzucić, co Wy nato?.
Etam Napisano 16 Grudzień 2003 Napisano 16 Grudzień 2003 Panowie proponuje składkę 10-15 złociszy na piwo i kiełbaski.Wpłacamy po przekroczeniu bramy.Co wy na to?Etam
janek_toruń Napisano 16 Grudzień 2003 Autor Napisano 16 Grudzień 2003 ETAM to ledwie jedna flaszka na łeb wyjdzie i kawałek zatęchłej kiełbasy ,no ale od biedy może być
Stas43 Napisano 17 Grudzień 2003 Napisano 17 Grudzień 2003 Tym razem o wiele lepsza godzina spotkania, tak więc napewno się pojawię. Choć wiekszość mnie nie zna (bo na forum nie pojawiam się) to bedzie okazja poznać się w gronie ludzi podzielających tą samą pasję a mieszkających w tym samym mieście.Pozdrowienia dla wszystkichStas
Voucur Napisano 17 Grudzień 2003 Napisano 17 Grudzień 2003 A nie można przyniesc kazdy tego co mu sie chce zjesc lub wypic? Przeciez nie kazdy lubi to samo piwo i kielbase ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.