bachus Napisano 3 Wrzesień 2007 Autor Napisano 3 Wrzesień 2007 Witam, trafiłem taki medalik, może ktoś orientuje się z jakich lat pochodzi? Pozdrawiam.
karpik Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 Powinna być data. Nie czaj się, przejedź lekko szczotką miedzianą lub zagotuj chwilkę w zwykłym oleju.Pozdrawiam.
bachus Napisano 3 Wrzesień 2007 Autor Napisano 3 Wrzesień 2007 Karpik medalik jest po wystarczającym czyszczeniu w elektrolizie, nic poza tym co widać na nim nie widnieje, możliwe że data była na odłamanej części.
karpik Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 Więc tak a oko"- początek XXw.Pytanko:Próbowałeś elektrolizy na monetach?Pozdrawiam.
bachus Napisano 3 Wrzesień 2007 Autor Napisano 3 Wrzesień 2007 Juz wiem dokładnie jaki to rok, zajrzyj na identyfikacje". Tak owszem próbowałem elektrolizy na monetkach. Pozdro.
karpik Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 Zaraz mnie zjadą, że na konserwacje nie zaglądam, ale w dwóch słowach- opłaca się?
bachus Napisano 3 Wrzesień 2007 Autor Napisano 3 Wrzesień 2007 Ogólnie czyszcze tylko te które tago wymagają, nie mam zboczenia na czyszczenie wszystkich monet które trafiam. Jedno jest pewne jak moneta jest porządnie zarośnięta to nie ma wyjscia bo oliwka na nic tu sie nie zda. Niczego jeszcze nie popsułem elektrolizą. Pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.