Nadszyszkownik Napisano 28 Sierpień 2007 Autor Napisano 28 Sierpień 2007 Czy mogę zobaczyć zdjęcia Waszych kolekcji medalików i krzyżyków ? W jaki sposób je układacie i jak prezentujecie ? ( W pamięci mam wiok zbioru medalików w znanym pewnie wszystkim sklepie z wykrywkami w Wa-wie .. ) Do mego małego jeszcze zbiorku zaliczam tylko te które sam znalazłem,a jakie są Wasze odczucia w tej sprawie ?
kuba321 Napisano 28 Sierpień 2007 Napisano 28 Sierpień 2007 Po pierwsze temat chyba powinien być w HYDE PARK. Po drugie też jestem ciekawy jak komponujecie swoją drobnicę". Kupić gablotę, czy inny sposób?...CirrusCX
Nadszyszkownik Napisano 28 Sierpień 2007 Autor Napisano 28 Sierpień 2007 Dzięki Cirrus za odzew,myślałem wcześniej czy z tym na Hyde Park,ale zdecydowałem tutaj-w końcu to nasze odkrycia.Jednak może masz rację,-moderator zdecyduje czy przesunąć.Z medalika bardziej cieszę się niż z monety.Poczekam z ekspozycją na powiększenie zbioru,myślę właśnie o fajnej gablotce na ścianę i chciałem zobaczyć jak mają moi koledzy od wykrywki.A oto mój(foto) dotychczasowy zbiór-za rok wstawię następne zdjęcie z tego zbiorku,zobaczymy co się zmieni.
Nadszyszkownik Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Napisano 10 Wrzesień 2007 Niewiele widać kurcze..Kokesh daj lepsze foto ! ! !
seroczyn Napisano 10 Wrzesień 2007 Napisano 10 Wrzesień 2007 Nadszyszkownik,z jakiego okresu może pochodzić pierwszy medalik w II rzędzie, po lewej, widziałem taki sam...
FalkenBurg Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 A to mój jedyny medalik jaki mam nie znam się na tym
FalkenBurg Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 O przy okazji żeby postów tematów nie robić może mi ktoś coś powiedzieć na jego temat ??
Nadszyszkownik Napisano 11 Wrzesień 2007 Autor Napisano 11 Wrzesień 2007 Seroczyn,medalik z czasu przed II wojną.A właściwiej: między wojnami.Ostatnio złowiłem podobny,tylko w mniejszej wersji. P.S. Ładnie się konspirujesz widziałem taki sam" !
Nadszyszkownik Napisano 11 Wrzesień 2007 Autor Napisano 11 Wrzesień 2007 FalkenBurg,twój medalik to w najlepszym wypadku początek XX,stylistyka i misterne wykonanie na to by wskazywały,jednak skład zdania na medaliku wskazuje raczej na lata powojenne( po II wojnie ) Jeśli to al to raczej na pewno to drugie. A może zagląda na to forum ekspert od medalików SZARA SOWA ?
FalkenBurg Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 jest to alu wiec to gorsza po 2 w :( szkoda
Sztukmistrz Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 FalkenBurg,człowieku,jaka szkoda ? ! Skakałbym pod niebo z takiego wykopka !
Aftan Napisano 13 Wrzesień 2007 Napisano 13 Wrzesień 2007 Witam !!!Ja również chciałbym pokazac swoją małą kolekcję medalików znalezionych przez dwa miesiące odkąd posiadam wykrywacz metalu.Myślę , że przez dwa miesiące to całkiem sporo się naciułało.Niektóre są w bardzo kiepskim stanie ale postanowiłem zaprezentowac wszystkie.Najciekawszy medalik jest na samym dole.Wiem tylko , że jest związany z benedyktynami.Również jeżeli mógłby ktoś napisac coś na temat tego największego będę bardzo wdzięczny.Pozdrawiam Aftan!!!
Nadszyszkownik Napisano 13 Wrzesień 2007 Autor Napisano 13 Wrzesień 2007 Aftan,twoje pytanie to wyższa szkoła,ale zaprosiłem tu nadspeca od medalików Szara Sowę.Poczekajmy.
FalkenBurg Napisano 13 Wrzesień 2007 Napisano 13 Wrzesień 2007 Sztukmistrz ja nie zbieram medalików ja tylko lubuje sie w III Rzeszy i naszych z 39 r więc jak chcesz to medalik jest na wymianę.
Sztukmistrz Napisano 13 Wrzesień 2007 Napisano 13 Wrzesień 2007 FalkenBurg,oczywiście chętnie,ale cóż ci mogę zaproponować skoro nie biegam po lasach(czytaj okopach)W mojej skrzynce nie mam poza guziołami nic z twego okresu.pozdro!
FalkenBurg Napisano 13 Wrzesień 2007 Napisano 13 Wrzesień 2007 Szkoda może czas zacząć biegać z jakimś wykrywaczem ;) ja obserwowałem z 3 lata forum zanim se kupiłem prawdziwy wykrywacz przedtem miałem MD i Wojskowy ;)
Sztukmistrz Napisano 13 Wrzesień 2007 Napisano 13 Wrzesień 2007 FalkenBurg,mój XLT łowi różne rzeczy,i po dwóch latach rozumiemy sie doskonale,ale jakoś tak okresu który Ciebie pasjonuje ja po prostu nie lubię,a te wyjątki w moim zbiorze-jakieś łuski czy guziki są u mnie tylko dla pełnej charakterystyki danej miejscówki na której spacerowałem.Miejscówki są z czytania i wywiadów,więc wiem co mniej więcej będzie,ale nawet w cywilnym miejscu często znajduję ślady wojny.Najbardziej zafascynowały mnie jednak medaliki,raz że są na moim terenie dosyć mało spotykane,dwa że są całkowicie nieprzewidywalne-na miejscówce o której czytałem mam medalik kompletnie z innego okresu a z innymi medalikami znalezionymi w okolicy nic go nie łączy, po trzecie to taki ważny dla mnie wymiar duchowy.Tak więc cieszmy sie swoimi zainteresowaniami ! Pozdrawiam.
FalkenBurg Napisano 14 Wrzesień 2007 Napisano 14 Wrzesień 2007 Hmm aż mnie zainteresowałeś chyba będę dla siebie odkładał medaliki i trochę poczytam na ich temat :)
Sztukmistrz Napisano 14 Wrzesień 2007 Napisano 14 Wrzesień 2007 Ostatno intensywny tydzien,niestety skończył się urlop..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.