Skocz do zawartości
  • 0

guziki

RASTCOM

Pytanie

witam.
wpadły mi w ręce dwa guziki i nie wiem co to za jedne.
1. Kształt okrągły w środku tarcza , podzielona na pół w lewej powołowie chyba lew stojący na łapach górne jagby uniesione do walki z pyska wystaje język ogon skręcony z dwóch po prawa strona podzielona na trzy części górna i dolna równej wielkości z kreskami poziomymi środkowa częśc mniejsza wypełniona kropkami , dookoła tarczy powierzchnia z dziurkami.
2. okrągły na zewnątrz obwódka w środku korona coś podobna do korony browarów tyskich otoczona powierzchnią w nierówno umieszczone kropki plamki itd .

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki
znalazłem jeden post i z tego co z tego guzika tam zostało to 90% to jest to. no to został jeszcze ten pierwszyyznalzłem go na helu wśród resztek sprzętu niemieckiego ale nie wiadomo czy znalazł sie tam czasem później lub wcześniej.
pozdrawiam

do SP17
mój lew jest podobny tyle że nie trzyma swastyki w łapie i jest bardziej wyższy niższ szerszy.
ale układ jest podobny , aha i ogon od połowy dzieli sie na dwa skręcone z soba .
pozdrawiam .
ps a tak w wogóle co to za odznaka .

RASTCOM - najpierw wysłałem skan później doczytałem Twój post,więc już wiedziałem, że te lwy nie są podobne. Odznaka zlotowa ale jeszcze nikt jej dokładnie nie zidentyfikował. Znaleziona w lesie oliwskim w Gdańsku.
Pozdrawiam.

witam.
wpadły mi w ręce dwa guziki i nie wiem co to za jedne.
1. Kształt okrągły w środku tarcza , podzielona na pół w lewej powołowie chyba lew stojący na łapach górne jagby uniesione do walki z pyska wystaje język ogon skręcony z dwóch po prawa strona podzielona na trzy części górna i dolna równej wielkości z kreskami poziomymi środkowa częśc mniejsza wypełniona kropkami , dookoła tarczy powierzchnia z dziurkami.
2. okrągły na zewnątrz obwódka w środku korona coś podobna do korony browarów tyskich otoczona powierzchnią w nierówno umieszczone kropki plamki itd .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie