Saper.17 Napisano 9 Grudzień 2003 Autor Napisano 9 Grudzień 2003 WitamCzy pomoże mi ktoś odczyta oznaczenia nieśmiertelnika to hyba heer?1.Vet.Ers.u.Ausb.Abt.4numer:6449grupa krwi:0Z gory dziękuje pozdr.Saper
Saper.17 Napisano 9 Grudzień 2003 Autor Napisano 9 Grudzień 2003 WitamCzy pomoże mi ktoś odczyta oznaczenia nieśmiertelnika to hyba heer?1.Vet.Ers.u.Ausb.Abt.4numer:6449grupa krwi:0Z gory dziękuje pozdr.Saper
bjar_1 Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 1.Veterinar Ersatz und Ausbildung Abteilung .4 czyli rezerwowy batalion weterynaryjno-budowlany (?).Jak sądzę źle to proszę o sprostowanie.pzdrbjar_1
Saper.17 Napisano 9 Grudzień 2003 Autor Napisano 9 Grudzień 2003 Wielkie dzięki wykopałem go jakiś czas temu niekturzy muwili mi że to jest właśnie nieśmiertelnik weterynaża ale nikt niebył pewien.teraz sie w tym utwierdzilem .Pozdrowienia Saper.:)
Saper.17 Napisano 9 Grudzień 2003 Autor Napisano 9 Grudzień 2003 Mam Jeszcze do ciebie pytanie , jak identyfikujeż te nieśmiertelniki?? pozdr. Saper :-)
bjar_1 Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 Mam to w główce! Serio ,podstawowych skrótów jest niewiele i łatwo sie ich nauczyć:kav.-kawaleria (też reiter)pz. - pancerneinf.-infanterie -piechotafahr.-kolarze ,tabory takżenb.-rakietowevet.-weterynarzegren.-grenadierzyausb.-budowlanebatl.-batalionRgt.,R-pułkabt.-oddziałDiv.-dywizjabatt.-bateriakomp.-kompaniabrig.-brygadaitp.itd. :)pzdrbjar_1
Saper.17 Napisano 9 Grudzień 2003 Autor Napisano 9 Grudzień 2003 Spoko dzieki bede się tego uczyc .pozdr. :-))Ps.mam jeszcze dziwną porcelanową plakietkę hyba HJ jak zrobie fotke to będzie tu na tym forum.
Pytanie
Saper.17
Czy pomoże mi ktoś odczyta oznaczenia nieśmiertelnika to hyba heer?
1.Vet.Ers.u.Ausb.Abt.4
numer:6449
grupa krwi:0
Z gory dziękuje pozdr.Saper
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.