reglass Napisano 24 Sierpień 2007 Autor Napisano 24 Sierpień 2007 Jak najlepiej ustawić Solarisa na monety??
woytas Napisano 24 Sierpień 2007 Napisano 24 Sierpień 2007 przeszukaj forum, przeczytaj instrukcje obslugi...
tomekk Napisano 24 Sierpień 2007 Napisano 24 Sierpień 2007 siemasz, mam solarke i na monety robie tak , dyskryminacja na 10 , zasięg na godzinie 3 bo jak pole troce zaśmiecone to zmniejszaniem zasięgu zyskujesz na stablilniejszej pracy wykrywacza , co do głośności to oczywiście max i polecam słuchawki, a grunt to już automatyka na skali sie pokazuje przy dostrajaniu w którą strone gałkę przekręcić, dyskryminacja w solarce jest wyłącznie do żelaza więc przy bardzo zasmieconym polu można dać nawet maxa a rutus monety przeoczyc nie powinien, co do pracy to oczywiście dynamiczna, polecam trójton, i korzystanie ze wskaźników, ja sobie poradziłem z w taki sposób że na górze dokleiłem mały paseczek taśmy izolacyjnej na której napisałem cyfry nad każdym kwadracikiem , mi to naprawdę ułatwia ID gdyż ciężko mi było bez tego ustalić czy to 7 czy 8 kwadracik , poczytaj sobie w instrukjci jaki wskaźnik co pokazuje jaki rodzaj metalu ale nie sugeruj sie tym specjalnie, gdyż 4 to nie zawsze aluminium z reguły tak ale ja trafiłem 5 fenigów na 4 , jak juz chodzisz na tym trybie to radze kopac wszystko od 5 w górę , 4 można puszczać bo to z reguły folia alu ale nie gwarantuje że czegoś nie przeoczysz. pozdrOtomekk
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.