steinar Napisano 22 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2007 Witam Czy istnieją jakieś domowe"sposoby na pokrycie ostrz bagnetów chromem,niklem aby ładnie wyglądały?Bagnety zostały oczyszczone,ubytki pokryte szpachlą aluminiową,pomalowane podkładem.Została tylko wierzchnia warstwa.Próbowałem z chromem w spreyu ale wyglądały jak aluminiowe łyżeczki wczesnogierkowskie :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Louis Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 Cześć, to kwestia gustu, ale ja bym ich nie szpachlował ani nie pokrywał żadną powłoką galwaniczną... Takie zjedzone" też mają swój urok :). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegirsson Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 zgadzam się z przedmówcą :) taki zabieg jak powyżej to głupota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 Skad ludzie biorą takie głupie pomysły?Tylko zniszczysz antyk.A powłoka galwaniczna nie złapie szpachli etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur:D Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 ja mam oryginalny bagnet w pięknym stanie z II wojny światowej nie ma żadnego ubytku ale za to jaki jest piękny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 pochwal sie tacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsamotyha Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 Najlepiej zedrzec wzery na szlifierce-------znaleziony w stanie takim jaki jest chyba najbardziej dodaje uroku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 najlepiej ladnie zasmarowac , i polozyc na poleczce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegirsson Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 naoliwić też nie zaszkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 Głupi pomysł na maxa albo człowiek niepowazy albo nie mysli śmiech na sali ludzie.Żeby zachromowac musisz zedrzec na szlifierce oksyde a [pozniej poddac kapieli kwasowe (niszczysz wtedy rekojesc, uchwyt i bicia).A po 2 oryginal lepiej pojdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 W latach około 1970r była moda na chromowanie bagnetów co by komponowały się z meblami na wysoki połysk ;) Sporo ludzi kombinuje jak takie fanty pozbawić owuch \\udoskonaleń\\". Wystarczy nie niszczyć kolejnych.WojtekPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Cyrograf15 09:14 28-08-2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majros Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 Prosze zobaczyc jak wygląda 100% schrzaniony bagnet. Szkoda słow na poprzedniego własciciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 Ja mam poniklowany hełm m16 w idealnym stanie i wiem jaki to ból... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsamotyha Napisano 28 Sierpień 2007 Share Napisano 28 Sierpień 2007 Moze i dobrze ze zlikwidowali galwanizernie w wiekszych zakladach tak jak w moim przynajmniej nie nikluja takich eksponatow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser98k Napisano 28 Sierpień 2007 Share Napisano 28 Sierpień 2007 Ja też mam poniklowaną M-16 (moja wyszła ze starej strażnicy pożarnej, a Twoja Horst?)i moim zdaniem ten nikiel uratował dzwon przed korozją. A i remontu nie żal... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 Ostatnio był wysyp takich hełmików. Pewnie ktoś rozbił strażacki ank" :o) ano, dzięki powłoce galwanicznej blacha jest idealna. Tylko że teraz kombinuję jak to usunąć... dzwoniłem do zakładów to teoretycznie jest to możliwe. Tylko ze nie chce mi się jechać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 5 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2007 Macie rację.To głupota chromować czy coś w tym stylu.Pokombinowałem,poczyściłem i jest super.Dzięki za odciągnięcie mnie od tego głupiego pomysłu.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.