Skocz do zawartości

Znaleziska w Dniu Wojska Polskiego !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie!

:-)

Z kupnem Twojej kuricy to całkiem fajna historia była. 1 kwiecień, spieszę się na uczelnię, w momencie gdy w najlepsze leżałem sobie w gorącej wannie brat zaczyna się drzeć, że ładna ptica na all jest. Rozleniwiony mówię, daj sobie sianka młody, jest prima aprillis, daruj. On sie upiera, że chcodź, ładna jest, całkiem okazyjnie. Chcąć nie chcąc opućiłem rozgrzane odmęty wanny, wskoczyłem w swój szlafroczek koloru khaki /istny kolor na sukno płaszcza wz.36- zboczenie zawodowe :-) /. Patrzę, no kura... dziura w głowie, kulawa itd. Mówię młodemu, nie ma kasy, rekonstrukcja na głowie, w sobotę do odebrania odznaka... Wróciłem do wanny. On dalej, kupujesz? kup! A pal sześć... mówię, kupuj, sieknij ze swego konta ja zaraz zapłacę...

No i nie żałuję. Ładnie się prezentuje! Przypuszczam, że trafi na furażerkę /z tego co pamiętam z opisu aukcji była przy struclu furażki?/.

Na foto na razie przy polówce. Prawda, że ładnie? :-)

Pozdrawiam, Łukasz

• Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Dwa z moich orłów, z nieco cieńszej blachy, wyprostowałem sam metodą gorąca woda i delikatne rozginanie". Te z grubszej blachy i kuricę wyprostował mi grawer/jubiler na gorąco. Minusem prostowania na gorąco, pod palnikiem", jest pozbawienie orzełka tlenków, czyli patyny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie