dunaj65 Napisano 14 Sierpień 2007 Autor Napisano 14 Sierpień 2007 Bardzo proszę o pomoc z garłaczem potrzebuję dobrych rysunków lub zdjęc garłacza. A konkretnie celownika.Z góry dziękuję i pozdrawiam dunaj65
sanitater Napisano 14 Sierpień 2007 Napisano 14 Sierpień 2007 Szczerze mowiac, nie wiem, czy gdzies da sie takowy dostac, o produkcji replik i ich dostepnosci w Polsce jak na razie nic nie slyszalem, ale element ten nie wyglada na specjalnie trudny do dorobienia. Musisz znalezc tylko dobrego rzemieslnika, jezeli sam sobie z tym nie poradzisz. Blache tak wygiac to nie problem, a zakretke z tym krzyzykowaniem (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) powinien Ci wytoczyc... Jezeli masz reszte to wymiary powinno dac sie ustalic...Kopie torby mozna kupic produkcji czeskiej, jezeliby Cie interesowala.Nie wiem natomiast, jak ma sie kwestia legalnosci posiadania takiego granatnika?
dunaj65 Napisano 14 Sierpień 2007 Autor Napisano 14 Sierpień 2007 Bardzo proszę o pomoc z garłaczem potrzebuję dobrych rysunków lub zdjęc garłacza. A konkretnie celownika.Z góry dziękuję i pozdrawiam dunaj65
dunaj65 Napisano 14 Sierpień 2007 Autor Napisano 14 Sierpień 2007 WitamSzukałe sam kilkanaście godzin w/w celownika ale niestety nic nie znalazłem chociaż jak się nieda dodać żadnej fotki to może da się podać niemiecką nazwę celownika do garłacza.bardzo prosze o pomoc
sanitater Napisano 14 Sierpień 2007 Napisano 14 Sierpień 2007 celownik do garlacza to (das) Granatenvisier" Nie wiem jak szukales, ale ja wpisujac do google nazwe Schiessbecher" otrzymuje dosc duzo zdjec, w tym zdjec celownika... Oczywiscie nie ma wszystkiego na tacy, ale troche fotografii da sie zebrac.Celowniki trafiaja sie czasem na allegro, widywalem kilkakrotnie - wiec moze warto kupic taki zezarty wykop jako podstawe do rekonstrukcji, jezeli nie ma skad wziac wymiarow.
sanitater Napisano 14 Sierpień 2007 Napisano 14 Sierpień 2007 np. taki na szybko: http://www.geocities.com/Augusta/8172/ggvis.jpg
sanitater Napisano 14 Sierpień 2007 Napisano 14 Sierpień 2007 http://www.inert-ord.net/ger03a/gerrg2/becher/index.htmlPopatrz tez pod haslem Gewehrgranatengerät
Pytanie
dunaj65
Z góry dziękuję i pozdrawiam dunaj65
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.