Skocz do zawartości
  • 0

garłacz

dunaj65

Pytanie

Napisano
Bardzo proszę o pomoc z garłaczem potrzebuję dobrych rysunków lub zdjęc garłacza. A konkretnie celownika.

Z góry dziękuję i pozdrawiam dunaj65

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Szczerze mowiac, nie wiem, czy gdzies da sie takowy dostac, o produkcji replik i ich dostepnosci w Polsce jak na razie nic nie slyszalem, ale element ten nie wyglada na specjalnie trudny do dorobienia. Musisz znalezc tylko dobrego rzemieslnika, jezeli sam sobie z tym nie poradzisz. Blache tak wygiac to nie problem, a zakretke z tym krzyzykowaniem (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) powinien Ci wytoczyc... Jezeli masz reszte to wymiary powinno dac sie ustalic...
Kopie torby mozna kupic produkcji czeskiej, jezeliby Cie interesowala.
Nie wiem natomiast, jak ma sie kwestia legalnosci posiadania takiego granatnika?
Napisano
Bardzo proszę o pomoc z garłaczem potrzebuję dobrych rysunków lub zdjęc garłacza. A konkretnie celownika.

Z góry dziękuję i pozdrawiam dunaj65
Napisano
Witam
Szukałe sam kilkanaście godzin w/w celownika ale niestety nic nie znalazłem chociaż jak się nieda dodać żadnej fotki to może da się podać niemiecką nazwę celownika do garłacza.

bardzo prosze o pomoc
Napisano
celownik do garlacza to (das) Granatenvisier"
Nie wiem jak szukales, ale ja wpisujac do google nazwe Schiessbecher" otrzymuje dosc duzo zdjec, w tym zdjec celownika... Oczywiscie nie ma wszystkiego na tacy, ale troche fotografii da sie zebrac.
Celowniki trafiaja sie czasem na allegro, widywalem kilkakrotnie - wiec moze warto kupic taki zezarty wykop jako podstawe do rekonstrukcji, jezeli nie ma skad wziac wymiarow.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie