blaszak Napisano 11 Sierpień 2007 Autor Napisano 11 Sierpień 2007 Czy ktoś z szanownych kolegów mógłby mi coś powiedzieć na temat tej monety???Znalazłem dzisiaj podczas wykopków dwie sztuki takich groszy tylko w trochę gorszym stanie.Nie mogę zrobić fotki więc zdjęcie zapożyczyłem z innej strony.Z góry dziękuję za informacje
8total4 Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 Grosz używany na terenie Księstwa Warszawskiego, coś więcej? właściciela niestety nie znamy :)pozdrawiam.
dominer Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 Witam. Moge dodac ze monetka bita w latach 1810-1815 no i oczywiscie mozesz spotkacsie z dwoma rodzajami inicjałow IS(lata 1810-1811) Jana Stockmana i IB Jakuba Bienka.. pzdr
blaszak Napisano 12 Sierpień 2007 Autor Napisano 12 Sierpień 2007 dzięki za informacje.Czy te monety są często spotykane?
neszna Napisano 12 Sierpień 2007 Napisano 12 Sierpień 2007 Ja osobiście w 5-cio letniej karierze" trafiłem 3 takie ale w obiegu numizmatycznym jest tego od groma i ciut ciut.Pozdrawiam.
Savek Napisano 29 Sierpień 2007 Napisano 29 Sierpień 2007 Pochwalę się, że z drugiego wypadku z Solarisem wyszła mi taka niestety stan tragiczny dopiero po dwóch dniach czyszczenia, moczenia wyszedł 1 grosz i data po tym doszedłem co to za moniak. Mimo stanu jestem bardzo zadowolony bo teren wskazywał jedynie na wojenną strzelaninę a tu Księstwo Warszawskie wyszło...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.