pol Napisano 8 Sierpień 2007 Autor Napisano 8 Sierpień 2007 Witam prosze o identyfikacje tego o to jak sadze pierscienia, hmmm no sam nie wiem za bardzo czego.Wydaje mi sie iz moglo to byc noszone na palcu , ale to tylko moje przypuszczenia, jezeli ktos ma inne pomysly prosze o pomoc.Srednica jakby 13/15mm. pozdrawiam pol
pol Napisano 10 Sierpień 2007 Autor Napisano 10 Sierpień 2007 Przesylam maly podgladzik bicpozdrawiam pol
adrian wlkp Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 na twoim miejscu przeszukałbym ten teren na którym znalazłes weża jeszcze raz moze jeszcze cos tam ciekawego wyjsc.faktycznie wyglada to na rzymska ozdobe.
pol Napisano 9 Sierpień 2007 Autor Napisano 9 Sierpień 2007 Hmmmm, przez chwile az mi sie milo zrobilo z tym Rzymem :), ale coz jest to duzoooooo mlodsze niz sie moze wydawac, gdyz nad tym wzgorkiem z tylu znajduje sie jakby bicie jedno pod drugim 6 A .pozdrawiam pol
pokemon Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 Mam nieodparte wrażenie że przez tą sprężynę kobieta przeciągała pukiel włosów, choc na palec też pasuje.Bicie? Może ten egzemplarz był katalogowany?
pokemon Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 Śliczne to to. Wygląda starutko. Jak brązik to może rzymek?Zdaje się że nosiła to kobitka na paluszku. Gratuluję, choć niech kolega uważa na oko Saurona :-)
nunki Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 pol,za dokładnie wykonane jak na tamten okres.Ponadto ten wzgórek po drugiej stronie węża wygląda jakby był wykonany w tłoczniku.Jest to jednak ładna rzecz.Gratuluję.
pol Napisano 8 Sierpień 2007 Autor Napisano 8 Sierpień 2007 Witam prosze o identyfikacje tego o to jak sadze pierscienia, hmmm no sam nie wiem za bardzo czego.Wydaje mi sie iz moglo to byc noszone na palcu , ale to tylko moje przypuszczenia, jezeli ktos ma inne pomysly prosze o pomoc.Srednica jakby 13/15mm. pozdrawiam pol
pokemon Napisano 10 Sierpień 2007 Napisano 10 Sierpień 2007 Eeeeeeeee przesadzacie z tą jakością wykonania. Nie takie ryty były na przedmiotach Salomona, Inków i innych Azteków:-)Ciekawe to icie jedno po drugim 6A" możesz dac zbliżenie albo opisać szczególowiej o co chodzi? No chyba że to...
Mirkoni Napisano 10 Sierpień 2007 Napisano 10 Sierpień 2007 tylko przedmioty Salomona, Inków (i nie innych) Azteków były wykonane ze złota, które jest łatwe" w obróbce.Podobne przedmioty (jak ten ze zdjecia) widziałem na pewnej giełdzie.Sprzedajacy rosjanin zapewniał o ich autentyczności :)Były świetnie zrobione"...ślady uszkodzeń, ubytki no i ta patyna....Tylko po roztarciu przedmiotu ręką pozostawał smród" chemii, użytej do postarzenia przedmiotu.
pokemon Napisano 10 Sierpień 2007 Napisano 10 Sierpień 2007 Kolego Mirkoni- wszystko się zgadza. Zauważ jednak, że to nie jest aukcja, więc kolega pol nie wciska nam tu kopii jako oryginału, tylko prosi o identyfikację czyt. wymianę zdań.Kolejna sprawa złoto łatwe w obróbce". Inne metale też. Masz tu przykład:http://aukcja.interia.pl/show_item.php?item=223056686Mam jeszcze inną teorię...ale te bicia....????????
Pytanie
pol
Witam prosze o identyfikacje tego o to jak sadze pierscienia, hmmm no sam nie wiem za bardzo czego.Wydaje mi sie iz moglo to byc noszone na palcu , ale to tylko moje przypuszczenia, jezeli ktos ma inne pomysly prosze o pomoc.Srednica jakby 13/15mm.
pozdrawiam pol
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.