ja20 Napisano 6 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2007 witam.Wykopałem łyżkę.Jest cała w zielonym nalocie.Pan który zajmuje się trochę srebrem powiedział że jest srebrna, ale nie wie jak ją oczyścić.Prosiłbym o radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsamotyha Napisano 6 Sierpień 2007 Share Napisano 6 Sierpień 2007 Srebro nie pokrywa sie zielonym nalotem to jest chyba mosiadz cienko srebrzony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 Facet chyba nie zna sie za dobrze na srebrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Zrób zdjęcia lub opis sygnatur znajdujących się łyżce.Powinno przyspieszyć to wyjaśnienie sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy992 Napisano 1 Wrzesień 2007 Share Napisano 1 Wrzesień 2007 jeśli to napewno jest srebro to możesz czyścić w Amoniaku (ja czyszcze tak srebrne monety i nawet nieźle) lecz nie wiem ile % musi mieć ten roztwór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowa Napisano 13 Wrzesień 2007 Share Napisano 13 Wrzesień 2007 Jeśli jest srebrna, to proszę kupić u jubilera za ok.10 zł płyn do czyszczenia srebra, złota, miedzi i jej stopów o nazwie ARGENTUM.Jest super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 14 Wrzesień 2007 Share Napisano 14 Wrzesień 2007 Amoniak roztwór mocny, około 25% nawet do 50%.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.