Skocz do zawartości

inscenizacja Powstania..

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 154
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Rodzina przede wszystkim 4 sierpnia byłem nad morzem, ale oglądam zdjęcia czytam słowa i żałuję , że popełniono błąd który uniemożliwił obejrzenie tego widowiska większej ilości ludzi bo to, co pokazali rekonstruktorzy , zaangażowanie, ekspresję, gre aktorską czy w końcu reżyserię powinno obejrzeć jak najwięcej osób. Panie Panowie, tworzący to widowisko ! Chylę przed Wami kapelusza! Niech tak wyglądaja wszytke rekonstrukcje w tym kraju! Wielu powinno się od Was uczyć zachowania na rekonstrukcji, dbałości o szczegóły i podejścia do tematu samej rekonstrukcji. Nie wystarczy wsiąść na konia , żeby być ułanem, nie wystarczy przebrać się w mundur, zeby być rekonstruktorem, potrzeba jeszcze tego , czego Wam nie zabrakło - zaangażowania, wiedzy, seraca i powagi!

Jeszcze jedna uwaga - Trzecia Dywizja Piechoty chwała Wam za to , że w takich uwarunkowaniach w jakich obecnie żyjemy odważyliście się oddać cześć tej formacji - szkoda tylko , że po drugiej stronie wisły stoi zbeszczeszczony pomnik i nikogo to w najmniejszym stopniu nie obchodzi.

Odkrywca dzięki w imieniu berlingowców za słowa uznania. Właśnie z tych powodów, o których piszesz odtwarzamy tą WP na Wschodzie. Niestety w naszym kraju istnieje stała tendencja do popadania ze skrajności w skrajność. Uważam, że żołnierzomBerlinga należy się taki sam szacunek jak i żołnierzom Andersa, Maczka czy Komorowskiego. To byli tacy sami Polacy jak reszta.

Panowie!!!!!!

Wlasnie jestem po 40 minutowym reportazu telwizji TV-Trwam pt. ,,Czerniaków 1944''. Musze przyznac, ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczony! TV-Trwam podeszla bardzo trzezwo i rozsadnie do tematu. Wypowiedzi widzow i kombatantow, byly nastawione na obrone grup niemieckich :!: Bardzo wazne moim zdaniem. Jeden z wypowiadajacych sie, pojechal nawet na ,,Gazete Wyborcza''. Brawo dla tego Pana i dla TV, ze akurat ta wypowiedz umiescili. Sam reportaz bardzo ciekawie zmontowany. Kto nie widzial niech zaluje. Bo ja osobiscie przezylem ta jedyna w swym rodzaju rekonstrukcje jeszcze raz. Wiecej takich reportazy !!!

W tym miejscu chyle czola(co rzadko czynie) TV-Trwam ;-)

Pozdrawiam

Dlaczego akurat zamieścili pana jadacego po wyborczej to akurat się nie dziwię ;)

Co by nie powiedzieć o mediach o. Rydzyka to Nasz Dziennik" jako jeden z pierwszych zaczął drukować relacje z imprez rekonstrukcyjnych (pierwsze Bzury, Dzwola w 2005), w czasie gdy wyborcza jeszcze nie słyszała, że istnieje coś takiego jak rekonstrukcja historyczna.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Hej Okejos, dopiero teraz trafiłem na to zajefane zdjęcie :-)))

http://www.fotografnaslub.pl/wilanowska/DSC_0881-01.html

qrcze liczyłeś straty powstańców na kalkulatorze ??? :-))))
z serdecznym i życzliwym pozdrowieniem :-)

P.S. a poza tym masz osko klimatyczne" wdzianko (niech żałują ci co nie widzieli a żywo") i w cale nie w kolorze czarnym (jaki teraz nosisz), czyli wyszczuplającym (jak sam okresliłeś, bez urazy):-)))))))

spoks.
tu akurat odpezpieczałem pilota do odpalenia nastepnych eksplozji. W powstaniu brałem udział jako pomoc pirotechnika. wiec i wdzianko było tyowo robocze. jedynie rondel zebym sie za bardzo zza barukady z tłumu nie odznaczał. i dalej twierdze ze czarne wyszczupla. zwłaszcza jak sie siedzi po szyje w czolgu :DDDD

• 2 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie