WERTTREW Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Mam nadzieję, że teraz moje foty wejdą bez stresów ...
WERTTREW Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Póki co, myślę, że wystarczy.PozdrawiamWERTTREW
sturmann Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 członkowie GRH Wiking w roli" SS Sonderregiment Dirlewanger
sturmann Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 ...straty... (próba)wkrótce więcej zdjęć na www.wiking.org.plpozdrawiam sturmann
odkrywca7 Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 Rodzina przede wszystkim 4 sierpnia byłem nad morzem, ale oglądam zdjęcia czytam słowa i żałuję , że popełniono błąd który uniemożliwił obejrzenie tego widowiska większej ilości ludzi bo to, co pokazali rekonstruktorzy , zaangażowanie, ekspresję, gre aktorską czy w końcu reżyserię powinno obejrzeć jak najwięcej osób. Panie Panowie, tworzący to widowisko ! Chylę przed Wami kapelusza! Niech tak wyglądaja wszytke rekonstrukcje w tym kraju! Wielu powinno się od Was uczyć zachowania na rekonstrukcji, dbałości o szczegóły i podejścia do tematu samej rekonstrukcji. Nie wystarczy wsiąść na konia , żeby być ułanem, nie wystarczy przebrać się w mundur, zeby być rekonstruktorem, potrzeba jeszcze tego , czego Wam nie zabrakło - zaangażowania, wiedzy, seraca i powagi! Jeszcze jedna uwaga - Trzecia Dywizja Piechoty chwała Wam za to , że w takich uwarunkowaniach w jakich obecnie żyjemy odważyliście się oddać cześć tej formacji - szkoda tylko , że po drugiej stronie wisły stoi zbeszczeszczony pomnik i nikogo to w najmniejszym stopniu nie obchodzi.
mirek78przemysl Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 Odkrywca dzięki w imieniu berlingowców za słowa uznania. Właśnie z tych powodów, o których piszesz odtwarzamy tą WP na Wschodzie. Niestety w naszym kraju istnieje stała tendencja do popadania ze skrajności w skrajność. Uważam, że żołnierzomBerlinga należy się taki sam szacunek jak i żołnierzom Andersa, Maczka czy Komorowskiego. To byli tacy sami Polacy jak reszta.
Albert Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 Panowie!!!!!!Wlasnie jestem po 40 minutowym reportazu telwizji TV-Trwam pt. ,,Czerniaków 1944''. Musze przyznac, ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczony! TV-Trwam podeszla bardzo trzezwo i rozsadnie do tematu. Wypowiedzi widzow i kombatantow, byly nastawione na obrone grup niemieckich :!: Bardzo wazne moim zdaniem. Jeden z wypowiadajacych sie, pojechal nawet na ,,Gazete Wyborcza''. Brawo dla tego Pana i dla TV, ze akurat ta wypowiedz umiescili. Sam reportaz bardzo ciekawie zmontowany. Kto nie widzial niech zaluje. Bo ja osobiscie przezylem ta jedyna w swym rodzaju rekonstrukcje jeszcze raz. Wiecej takich reportazy !!!W tym miejscu chyle czola(co rzadko czynie) TV-Trwam ;-)Pozdrawiam
kiler p Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 Dlaczego akurat zamieścili pana jadacego po wyborczej to akurat się nie dziwię ;)Co by nie powiedzieć o mediach o. Rydzyka to Nasz Dziennik" jako jeden z pierwszych zaczął drukować relacje z imprez rekonstrukcyjnych (pierwsze Bzury, Dzwola w 2005), w czasie gdy wyborcza jeszcze nie słyszała, że istnieje coś takiego jak rekonstrukcja historyczna.
leowawa Napisano 22 Sierpień 2007 Napisano 22 Sierpień 2007 http://www.odkrywca.pl/galeria,rekonstrukcja-powstania-warszawskiego-w-dn-04-08-07,475.htmlJeszcze jedna galeria, z najlepszej rekonstrukcji w Polsce.
Teutonic Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 Kolejna galeria.http://www.odkrywca-online.com/galeria,powstanie-warszawskie-04-08-2007r-,477.htmlCzy może ktoś z Was podać amiary" (mail?) na autorkę tej galerii???
marian_101 Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 Film z inscenizacji w TVN Historia:http://www.reenacting.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=182&Itemid=115
Teutonic Napisano 18 Październik 2007 Napisano 18 Październik 2007 Hej Okejos, dopiero teraz trafiłem na to zajefane zdjęcie :-))) http://www.fotografnaslub.pl/wilanowska/DSC_0881-01.htmlqrcze liczyłeś straty powstańców na kalkulatorze ??? :-))))z serdecznym i życzliwym pozdrowieniem :-)P.S. a poza tym masz osko klimatyczne" wdzianko (niech żałują ci co nie widzieli a żywo") i w cale nie w kolorze czarnym (jaki teraz nosisz), czyli wyszczuplającym (jak sam okresliłeś, bez urazy):-)))))))
okejos Napisano 18 Październik 2007 Autor Napisano 18 Październik 2007 spoks.tu akurat odpezpieczałem pilota do odpalenia nastepnych eksplozji. W powstaniu brałem udział jako pomoc pirotechnika. wiec i wdzianko było tyowo robocze. jedynie rondel zebym sie za bardzo zza barukady z tłumu nie odznaczał. i dalej twierdze ze czarne wyszczupla. zwłaszcza jak sie siedzi po szyje w czolgu :DDDD
Sturmpionier Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 No cóż... lepiej późno niż wcale. Zupełnie nowa galeria z fotografiami tej pamiętnej inscenizacji. Przeżyjmy to jeszcze raz:)http://www.pionier39.pl/czerniakow19442007/index.htmlPozdrawiamStege/SturmpionierGRH Pionier 39"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.