Skocz do zawartości

inscenizacja Powstania..

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 154
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
No cóż a.korbaczewski - bardzo mi przykro, że nie spodobałem się Panu z tym zdobycznym PPSem. Może ulgą dla Pana będzie fakt, że ja do końca też nie byłem uradowany akurat tym modelem broni, ale uznałem go za wystarczająco prawdopodobny (w końcu HG walczył kilka dni wcześniej z ACz a nie z eskimosami i taka broń na pewno była bardziej prawdopodobna niż sten, thompson, czy eskimoska dzida) oraz jestem bardzo wdzięczny osobie, która mi ją udostępniła. No cóż, Panu moge obiecać, że poprawię się następnym razem. Jeśli jeszcze ma Pan jakieś uwagi to chętnie wysłucham.

A co do ubawienia Pana TIXa - Pan natomiast zapewne uważa, że każdy rekonstruktor niemiecki pali. Otóż może to będzie dla Pana wielki szok, ale muszę stwierdzić, że jednak nie. Nasz pododdział HG otrzymał granaty na ok. 20 min przed inscenizacją. Oczywiście zdaniem Pana TIXa lepiej było wtedy wyjść w niemieckim mundurze a miasto" jak to zrobili rekonstruktorzy w Cisnej, w poszukiwaniu kiosku i zakupienia tam zapalniczki. No cóż, przekaże mojemu koledze ze zdjęcia Pana sugestię, ale szczerze wątpie, aby z niej skorzystał.

Co do samej imprezy - od strony rekonstruktora niemieckiego - same superlatywy. Odznaka Polski Walczącej", którą wraz z kolegami dostałem po inscenizacji była wspaniałą niespodzianką i wielkim wyróżnieniem. Wszystkie niedociągnięcia, które wymieniali przedmówcy można poprawić za rok.

Przemek kiler"
SRH Wrzesień 39"

Witam
w imieniu GRH Wiking pragnę serdecznie podziękować za możliwość uczestniczenia w tej jakże udanej inscenizacji. Dziękuję za słowa uznania, jakie podały pod naszym adresem tak ze strony organizatorów, jak i kolegów z innych grup biorących udział w inscenizacji. Z naszej strony chciałbym wyrazić szczególny szacunek uczestnikom ostatniej sceny, którzy w sposób niesłychanie realiztyczny zagrali ostatnich obrońców barykady.
Dziękujemy i do zobaczenia.
Piotr Kryn - GRH Wiking
www.wiking.org.pl

Dołączam się do podziękowań dla Kolegów z innych grup, oraz dla anonimowych widzów, którzy nam te zapalniczki udostępnili (wyręczając organizatorów).
Dziękuję też Publiczności, szczególnie Kombatantom. To było naprawdę duże i ważne wydarzenie w moim życiu, móc uczestniczyć w tej inscenizacji, tak innej od wszystkich w jakich do tej pory brałem udział, bo ukazującej atuentyczne wydarzenia i to w obecności ich Świadków. Przy Nich widać, że to co robimy ma głębszy sens.

AlexxG
SRH Wrzesień 39"

drogi kilerze - nie ,mam pretensji o to że ktoś nie pali - rozbawił nas poprostu komizm tej sytuacji. a o waszej ciężkiej pracy mógłbym powiedzieć więcej ... o ile by organizator przewidział, że pare osób przyjdzie to oglądać i przygotował miejsca dla widzów. a miejsce akcji ma dla mnie znaczenie szczególne bo z pobliskiego kościoła (tego 200 metrów od inscenizacji) niemcy zabrali do obozu mojego dziadka - walczył w zgrupowaniu kryska

TIX- niebardzo wiem jak rozumieć Twe wypowiedzi- z jednej strony są szydercze, z drugiej zaś racjonalne.
Powstaniec w swetrze- co z nim nie tak?
Kibel- bubel, powinien byc wyniesiony.
Współczesny aparat- fakt, można by uzyć bardziej staromodnego, lub też fotografować z pięter okolicznych budynków.
Pożyczanie zapałek- no ale jednak kilka osób się zaoferowało z zapałkami i nikt się nie nabijał z tego...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie