Skocz do zawartości
  • 0

dziwne slupki

wu-tang

Pytanie

Napisano

znalazlem cos takiego czy moze mi ktos pomoc w indetyfikacji ( widzialem podobne niemieckie na jakims zdjeciu ) ale nie jestem pewny co do pochodzenia oraz przeznaczenia

z gory dzieki

pozdrawiam wu

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

znalazlem cos takiego czy moze mi ktos pomoc w indetyfikacji ( widzialem podobne niemieckie na jakims zdjeciu ) ale nie jestem pewny co do pochodzenia oraz przeznaczenia

z gory dzieki

pozdrawiam wu

Napisano
Witam.
Kiedyś do zasiek,teraz jako rewelacyjne ogrodzeniowe (są u nas odkąd pamiętam).Jakaś większa korozja?Gdzie tam!!Jednak co Niemiec zrobił,przetrwało wieki....W sumie sieczkarnia,śrutownik i maszynka do buraków chodzą na oryginalnychj łożyskach...
Chyba założę własne muzeum....
Pozdrawiam.
Napisano
Typowy wzór niemiecki produkowany masowo przed II wojną. Występują przeważnie w okolicach bunkrów (przynajmniej w moich rejonach) oraz nieco rzadziej u Jacoby-a na podwórku ;-)))
Napisano
U mnie też w lesie znajduje takie słupki,ale bić nie mogłem zlokalizować.Wykonane są z dobrego materiału tzn. praktycznie nie rdzewieją.Pewnie jakiś stop.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie