ober_schutze Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2007 Jak powszechnie wiadomo hełmów niemieckich było od groma, a wliczając w to warianty malowania i inne to w ogóle otrzymujemy kosmiczną ilość wariantów i mozliwosci :]Ciekawi mnie jakich Wy używacie hełmów do rekonstrukcji? Jak są wykończone itp? (typowy temat do chwalenia się, żeby podyskutowac, wymienic sie uwagami i rozruszac forum bo ostatnio poza bijatykami słownymi mało się tu dzieje :]Mój obecny hełm którego używam na 39 rok dołączam, nie jest to replika, nie ma ani grama szpachli, kolor jabłuszkowy dobierałem w zasadzie ręcznie, środek to dwuobręczowa replika z czech :]Później wrzuce coś z późniejszego okresu wojny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2007 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 Jaki rozmiar dzwonu ?Tak z ciekawości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2007 Bity Si66 a wiec Huta Silesia, rozmiar 66 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Peter Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 Co do mojego to przed nastepną rekonstrukcją musi przejść odświeżenie, bo jest po przejsciach i niewiem czy nie zmienic farby.. Chociaz na zdjeciu itak jest inny odcień niz w rzeczywistosci. Nity sie zmieni przy okazji.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 Ja używam kupionego kilka lat temu niemieckiego hełmu M40 wykorzystywanego po wojnie przez czechosłowacką obronę terytorialną – w związku z tym za grosze otrzymałem zdrowy dzwon, w którym musiałem wymienić nity, wyściółkę z paskiem oraz pomalować go od podstaw. Ze względu na końcowy okres wojny, który odtwarzamy nie używamy już ani jednej kalki. A ze względu na specyfikę odtwarzanej jednostki nosimy wszyscy na hełmach pokrowce w kamuflażu geometrycznym. Jak znajdę trochę czasu to wrzucę fotografię.PozdrawiamHindusP.S. Ober Schulze nie licz, że drugi raz będę chwalił precyzję wykonania Twojego hełmu, którego Ci szczerze zazdroszczę – uczyniłem to już gdzie indziej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schutze W. Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 Ja biegam w odrapanym i oklejonym na Normandię m40 z paseczkiem. Wkładka od polaka, pasek od Koziczaka, a nity domowej produkcji :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 3 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2007 Średnio to idzie, no to moje M35 w pokrowcu z org tkaniny maskującej.Hindus - hehe nie licze, swoją drogą wracaj tam na wasze forum i pamietaj o naszym temacie o optyce bo ostatnio malo ciekawych wątków na roznych forach :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 Ja póki co posiadam coś takiego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.