Czy moge Was prosic o identyfikacje tego bagnetu? Jest niestety niekompletny i w stanie powiedzmy srednim", ale i tak bardzo sie ciesze, ze go zdobylem. Zdjecia nie sa najlepszej jakosci, ale nie mam dobrego sprzetu.
Szczegoly: znaki i napisy na glowni: orzel (choc odbita zostala tylko polowa...), W.P. oraz znak BZ lub B7; PEKRUN" i jakis znak - chyba P2. Krawedz jelca: 05841 T Rekojesc: P2 lub P9
Wymiary: glownia 25 cm; szer. 2,5 cm (u nasady), bruzda ok. 17 cm; rekojesc ok 12,5 cm.
Bardzo chcialbym go odnowic" w sensie czyszczenia i polerowania. Z wiekszoscia rdzy sobie poradzilem za pomoca pisku, ale nie wiem co dalej (jest w nim sporo bardzo plytkich wglebien z czarnym nalotem, ktory ciezko usunac)... Mysle, ze dorobie takze drewniane elementy rekojesci (o ile mi wiadomo powinien to byc buk), a moze uda mi sie kiedys zdobyc pochwe i uchwyt do pasa.
Bardzo Was prosze o pomoc. Z tego co udalo mi sie ustalic to moze byc wz 28 - co o nim sadzicie?
Pytanie
Lothan
Czy moge Was prosic o identyfikacje tego bagnetu? Jest niestety niekompletny i w stanie powiedzmy srednim", ale i tak bardzo sie ciesze, ze go zdobylem.
Zdjecia nie sa najlepszej jakosci, ale nie mam dobrego sprzetu.
Szczegoly: znaki i napisy na glowni: orzel (choc odbita zostala tylko polowa...), W.P. oraz znak BZ lub B7; PEKRUN" i jakis znak - chyba P2.
Krawedz jelca: 05841 T
Rekojesc: P2 lub P9
Wymiary: glownia 25 cm; szer. 2,5 cm (u nasady), bruzda ok. 17 cm; rekojesc ok 12,5 cm.
Bardzo chcialbym go odnowic" w sensie czyszczenia i polerowania. Z wiekszoscia rdzy sobie poradzilem za pomoca pisku, ale nie wiem co dalej (jest w nim sporo bardzo plytkich wglebien z czarnym nalotem, ktory ciezko usunac)... Mysle, ze dorobie takze drewniane elementy rekojesci (o ile mi wiadomo powinien to byc buk), a moze uda mi sie kiedys zdobyc pochwe i uchwyt do pasa.
Bardzo Was prosze o pomoc. Z tego co udalo mi sie ustalic to moze byc wz 28 - co o nim sadzicie?
Kuba
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.