słomek von hammerstein Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Napisano 1 Sierpień 2007 Witam!Mam pytanie do speców. Czy kamuflaż np zimowy (wehrmachtu) malowany był na ,,goły,, metal czy dopiero na pierwotny feldgrau?
bjar_1 Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 No nowych hełmów chyba nie malowali na biało, bezsens - na wiosnę i tak trzeba by je było malować.Zimowy kamuflaż - albo jakiś scieralny typu wapno/kreda na pierwotne malowanie, albo poprostu jakiś pokrowiec koloru białego np. prześcieradło.
słomek von hammerstein Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Napisano 1 Sierpień 2007 nie, nie -spoko chodziło mi poprostu o samo malowanie bo sprawdzałem oryginalnosc białego kamuflazu na hełmie pod którym nie było feldgrau ani zadnej innej farby tzn ze hełm był wyszlifowany a biała farba została naniesiona teraz :P czyli camo - fals :P
Pytanie
słomek von hammerstein
Mam pytanie do speców. Czy kamuflaż np zimowy (wehrmachtu) malowany był na ,,goły,, metal czy dopiero na pierwotny feldgrau?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.