vis Napisano 3 Grudzień 2003 Autor Napisano 3 Grudzień 2003 Czy ktoś zna losy mitocykla z wileńskiej wytwórni Niemen znalezionego około 20 lat temu w okolicach Studzianek wraz z rzeczami plutonu łaczności 43 PP Legionu Bajonczyków z Dubna?
Indian Chief Napisano 3 Grudzień 2003 Napisano 3 Grudzień 2003 Z tego co pamiętam to te maszyny o mniejszych pojemnościach pochodziły z rekwizycji lub darów. Wytwórnia Moj ofiarowała jakieś napewno.
ujazdy Napisano 4 Grudzień 2003 Napisano 4 Grudzień 2003 zdjecie odnalezionego sprzetu m. in. motocykla widzialem w jakiejs monografii dotyczacej polskich pojazdow pancernych we wrzesniu
bjar_1 Napisano 4 Grudzień 2003 Napisano 4 Grudzień 2003 A ta książka to Pojazdy Wojska Polskiego 1939" autorstwa A.Jońcy ,R.Szubańskiego i J.Tarczyńskiego. Wydawnictwo Komunikacji i Łączności 1990r.Zdjecie motocykla Niemen 98 jest na stronie 102.pzdrbjar_1
vis Napisano 6 Grudzień 2003 Autor Napisano 6 Grudzień 2003 tyle to wiem że prawdopodobnie pochodził z rekwizycji dla WP-w w/w książce zdjecie podpisane jest,,że został odnaleziony w miejscu rozbrojenia sie oddziału łączności pod Magnuszewem''znam blizsza okolice gdzie był kopniety-co ciekawe na srodku drogi lesnej,pozatym -ciekawostka-znaleziony był bez ogumienia-prawdopodobnie dętki posłuzyły do przeprawy spotkałem kiedys gosci którzy go wykopali-chodzi mi tutaj o jego dalsze losy-gdzie w tej chwili sie znajduje-pozdrawiam
Voucur Napisano 8 Grudzień 2003 Napisano 8 Grudzień 2003 Musialbys uzyskac kontakt z niejakim Andrzejem z Katowic ktory go znalazl, poznalem gosica na zlocie w Spale, to ten sam ktory znalazl niesmiertelnik gen. Emila Fieldorffa Nila". On znalazl ten motocykl i on powinien wiedziec gdzie sie znajduje. Popytaj w srodowisku Slązaków, może na giełdzie w Bytomiu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.