to17071990 Napisano 30 Lipiec 2007 Autor Napisano 30 Lipiec 2007 Witam. Szukam odpowiedzi na proste pytania -kiedy organizowane sa targi staroci na krakowskim Kazimierzu?Gdzie w Krakowie w dzien roboczy można kupic jakieś starocie (najlepiej najbliżej centrum )?Pozdrawiam
01111977 Napisano 30 Lipiec 2007 Napisano 30 Lipiec 2007 Co soboté 'Plac Zydowski' dzielnica Kazimierz.Róznie bywa ale skarbówaczej tam nie znajdziesz.Sam osobiscie kupilem tam kiedys paczké niemieckich papierosów z 1940r.Byly pyszne.Pzdr
draven85 Napisano 30 Lipiec 2007 Napisano 30 Lipiec 2007 witambyłem tam na początku miesiąca jest trochę podróbek klamer i odznak , i sporo staroci ale ceny raczej spore i najczęstszy tekst jaki można usłyszeć to a rzecz jest na pewno stara warto kupić" :)
to17071990 Napisano 30 Lipiec 2007 Autor Napisano 30 Lipiec 2007 A repliki sprzedają po cenie replik czy oryginałów ? ;]
grec Napisano 31 Lipiec 2007 Napisano 31 Lipiec 2007 Radzę sobię odpuścić Kazimierz. Na okazję na pewno nie trafisz. To stare wygi i ceny jak w antykwariacie, a repliki faktycznie w cenie oryginałów. Czasem na Grzegórzkach rano w niedzielę można trafić żulika co wytarga z chaty coś ciekawego, na winko. Na takich też handlarze polują.Zawsze jednak warto popatrzeć.pozdr. grec
krasnal Napisano 31 Lipiec 2007 Napisano 31 Lipiec 2007 Polecam wyjazd za wschodnia granice np. lwow tam na targach staroci mozesz dostac wszystko czego tylko chcesz i to za smieszna cene, tylko najgorzej to przez granice przewiezc;)
to17071990 Napisano 31 Lipiec 2007 Autor Napisano 31 Lipiec 2007 Założylem watek , gdsyz slyszałem ,że właśnie na KAzimierzu są jedne z najwiegszych targów staroci w Polsce
Cyrograf15 Napisano 31 Lipiec 2007 Napisano 31 Lipiec 2007 Bzdura z tą wielkością. Coś tam jest ale militarki prawie wcale a i generalnie nic specjalnego. Wojtek
krasnal Napisano 31 Lipiec 2007 Napisano 31 Lipiec 2007 To chyba na jakis lipny trafiles, ja w lwowie przypadkiem trafilem ale za bardzo nie mialem jak tego przewiezc bo bylem z wycieczka z osrodka. Gdy tak rozgladalem sie bo chlop mial taki troche zniszczony niemiecki helm za ok 10 zl po przeliczeniu no i sie pyta co mnie interesuje powiedzialem mu ze II wojna to od razu pokazal pod stolem jakies bronie troche medali i odznak w wiekszosci ruskie i jak dobrze pamietam to z 2 bagnety mial, od razu mowi ze jak cos chce to na sobote moze miec ale ja bylem tylko 1 dzien. Kupilem tylko troche monet i banknotow gdzies za 20 zl ale bardzo fajnie sie z nimi targuje, jak juz sie im pokaze pieniadze to za grosze oddaja.
Cyrograf15 Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 Pisałem o Krakowie nie Lwowie. W Lwowie ostani raz byłem 17 lat temu i nie wiem jak to obecnie wygląda. Może się w tym roku przejade ale to nic pewngo.Wojtek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.