BoBiBoB Napisano 30 Lipiec 2007 Autor Napisano 30 Lipiec 2007 Bardzo proszę o identyfikację krzyża.Z góry dziękujęBoBiBoB
Rommel_p39 Napisano 30 Lipiec 2007 Napisano 30 Lipiec 2007 Takie krzyże były najczęściej przyznawane weteranom ze zwiąków weteranów.Fur treue im verein" - za wierność z związkuPo środku powinna być jeszcze mała okrągła plakietka z cyfrą 25" (z inną się nie spotkałem) oznaczająca 25 lat uczestnictwa z owym związku.Okres - międzywojenne Niemcy.Pozdrawiam
Rommel_p39 Napisano 30 Lipiec 2007 Napisano 30 Lipiec 2007 aha - nie jestem pewiem czy przypadkiem nie były rozdawane też i w czasie/przed I WW
grba Napisano 30 Lipiec 2007 Napisano 30 Lipiec 2007 Für Treue im Verein - za wierność związkowijest to inskrypcja orderowa stosowana i dzisiaj na odznaczeniach różnych związków, zrzeszeń, organizacji wręczanych członkom za wieloletnią przynależność, np.kombatanckie Kriegervereiny umieszczały je na swoich odznaczeniach. Na temat tego konkretnego krzyżyka nic dokładniejszego nie mogę powiedzieć.
BoBiBoB Napisano 30 Lipiec 2007 Autor Napisano 30 Lipiec 2007 Bardzo proszę o identyfikację krzyża.Z góry dziękujęBoBiBoB
Pytanie
BoBiBoB
Bardzo proszę o identyfikację krzyża.
Z góry dziękuję
BoBiBoB
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.