Skocz do zawartości
  • 0

ZA RANY ORYGINAŁ ??

Brylu

Pytanie

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panowie nie jest az taka sfatygowana :) nie ma udytkow wgniotkow poprostu foto slabe i gleba zabrala jej kolorek a szpilka byla stalowa :(a tak poza tym jest OK
Napisano
Wydaje mi się żę oryginał (słabe fotki) choć w tym stanie niezbyt wiele wart.Klasa Czarna za rany.pozdrawiam.
Napisano
Jest to zdecydowanie czarna odznaka za rany. Ja ją rozpoznaje (choc moge się mylic) po górnrnej części, a mianowicie po 2-ch kropach między liśćmi dębu. Mam taką (100% oryginał) w domu dlatego się wypowiadam. Czarny kolor ulega zatarciu w zależności od warunków w jakich przebywała. na wewnętrznej stronie powinno znajdować się sygnowanie tuż nad hełmem. W moim przypadku -771-Pozdrowienia
Napisano
Złotą dawali przy piątej ranie, albo za serię ran, która spowodowała ciężkie kalectwo, jak ślepota, utrata dwóch nóg etc.

Srebrna, przy trzecim zranieniu, albo po ranach powodujących kalectwo częściowe, jak utrata kończyny, częściowa utrata wzroku

Czarna, gdy pierwszy raz zostawał ranny.
Napisano
Masz rację Bjar - z tymi liśćmi dędu przesadziłem. Najpierw napisałem potem pomyślałem. Chodzi mi o to ze uważam te odznakę za oryginał. Choć mogę się mylić. Wiem że moja jest oryginalna ale faktycznie nie ma na niej liści dębu tylko nazwijmy to wienic. pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie