SZTURMAN Napisano 27 Lipiec 2007 Autor Napisano 27 Lipiec 2007 Proszę o pomocwaga odznaki 35 g materiał prawdopodobnie cynk
Brylu Napisano 28 Lipiec 2007 Napisano 28 Lipiec 2007 czym ja czysciłes ?? i moze napsiz w jakich okolicznosciach ja zdobyles wymianak az ziemi od jakiejs starszej osoby aledrogo ?gielda staroci to tez duzo pomoze w ustaleniu oryginalnosci
SZTURMAN Napisano 28 Lipiec 2007 Autor Napisano 28 Lipiec 2007 allegro czyściłem tylko pastą do zębów
aegirsson Napisano 28 Lipiec 2007 Napisano 28 Lipiec 2007 Do kol. Brylu, Nazwa tej odznaki brzmi po niem. Bandekampfabzeichen ( ang. Anti - Partisan Battle Badge ), ustanowiona 30 stycznia 44 przez Himmlera, brązowa za 20 dni akcji przeciw part. , Srebr. za 5o dni, Złota za 100dni. Mogli ją otrzymywać zarówno wehrmacht, lotnicy, marynarka, policja, wszyscy co brali udział w walkach z partyzantką W 1957 ustanowiono wersję zdenazyfikowaną tejże.
aegirsson Napisano 28 Lipiec 2007 Napisano 28 Lipiec 2007 do kol. Szturman, te odznaki wykonywano ze srebra i także, ażeby mniej ważyły, z cynku
Saper93 Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 Witam.Nie, to raczej ołowiana kopia nie jest, sam kupiłem kiedyś kopie tej, moze to jest jakaś lepsza kopia, dziwi mne jej stan. POZDRO
Brylu Napisano 28 Lipiec 2007 Napisano 28 Lipiec 2007 wiem w czym rezcz ale metlik w glowie i nieraz mieszaj sie nazwy :) bo czy to partyzanci czy powstancy to dla niemcow i tak polscy bandyci :P wszyscy do jednego wora brani heheh :P a kol aegirsson co sadzis zo mojej odznace za rany jest o niej poscik wstawiony na forum :)
aegirsson Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 robią też kopie ze stopów drukarskich, swoją drogą, ciekawe co na taki stop się składa, ołów na pewno, no i coś tam jeszcze, ale co ? na tej z foto to awers taki ołowiany mi sie wydał
krystian-szabla Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 aegirsson stop drukarski to ołów i cyna . pozdrawiam
SZTURMAN Napisano 27 Lipiec 2007 Autor Napisano 27 Lipiec 2007 Proszę o pomocwaga odznaki 35 g materiał prawdopodobnie cynk
Brylu Napisano 28 Lipiec 2007 Napisano 28 Lipiec 2007 teraz robia takei kopie ze sa niedo poznanai :)mialem keidys kopie kilku odznaczen robionych przez angielska firme sa nie do odroznienia doszli do takiej pefekcji ze potrafia utlenic i zabrudzic metal ze wyglada jak z ziemi ale krotki czas lezakowania oczywiscie ta firma oznacza swoje kopie pewna sygnatura w 2 miejscach ale trzeba dobrego fachowca by to odroznil nom i cena takei kopie to prawie cena oryginalej odznaki wiec po co kupowac kopie :)
aegirsson Napisano 28 Lipiec 2007 Napisano 28 Lipiec 2007 ciężko odróżniać w ogóle, ma taki matrycę dobrą i weź tu poznaj oryg. czy kopia...
Brylu Napisano 28 Lipiec 2007 Napisano 28 Lipiec 2007 teraz sie nei kupuje odznaczen na alledrogo czy gieldach jak sam ne wykopies znie masz pewnosci ze oryginal :)
aegirsson Napisano 28 Lipiec 2007 Napisano 28 Lipiec 2007 po co kupować kopie Cóż, kopi więcej jest, więc to nie takie proste był nawet temat w którymś z wątków, że celowo kopie rozrzucane są po lasach
Brylu Napisano 28 Lipiec 2007 Napisano 28 Lipiec 2007 ja ostatnio trafilem w lesie za rany odznaczenie i sam jeste cieka czy jets dobre czy nie kopi jest mnustwo ostatnio bylem na gieldzie w pewnym miescie i facet mial karton kopi i to dosc fajnych sprzedawal po 3 zl za sztuke kupilem sobie nawet 1 :) odznaczenie za walke z partyzantami ale naprawde kopa ladna jest :) moge wrzucic foto
aegirsson Napisano 28 Lipiec 2007 Napisano 28 Lipiec 2007 ano wrzuć jak możesz a propos tego odznaczenia, ( ta ze słoneczkiem i wężami ) to czy nie oburzające jest to, że w rfn też bito ją ( tak jak wszystkie w wersji zmodyfikowanej ), chodzi mi konkretnie o nią, za walki z bandami...
Brylu Napisano 28 Lipiec 2007 Napisano 28 Lipiec 2007 ładna kopia :) za 3 zl :) az kusilo zeby kupic :) ale jzu teraz mam netlik w glowie :/ czy to za walke z partyzantami czy za powstanie warszawskie jzu mi sie pomieszalo :)
Pytanie
SZTURMAN
Proszę o pomoc
waga odznaki 35 g materiał prawdopodobnie cynk
25 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.